language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
antikorrupció highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Az Integritás Hatóság nem töri magát, hogy igazán húzós korrupciós ügyekről rántsa le a leplet

Sorra jelent be vizsgálatokat a tavaly létrehozott Integritás Hatóság, ám az Európai Számvevőszék attól tart, Magyarország látszatintézkedésekkel pipálná ki a jogállamisági elvárások teljesítését.

Az Európai Unió milliárdos pénzesővel cselezi ki a civilellenes magyar kormányt

Nem kellett a kormánynak a Norvég Alap 77 milliárdja, cserébe most végig kell néznie, ahogy az Európai Bizottság milliárdokkal támogat magyar civileket. Ráadásul idén először az uniós értékek, vagyis a jogállamiság és a demokrácia védelmét is támogatják úgy, hogy a pénzek elköltéséhez a kormánynak egy szava sem lehet.

Jogállamisági fordulópont, vagy kamu és sóhivatal lesz a kormány korrupcióellenes intézménye?

Az uniós pénzekre ácsingózó kormány által beígért antikorrupciós intézmény tagságáért aligha tolonganak majd a szakértők. Jellemző az is: törvény még nincs, pályázat viszont már igen.

Elvehetik, amit oda se adtak

Először Magyarországgal szemben veti be az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmusnak nevezett eljárást, amely az uniós pénzek visszatartásával igyekszik megakadályozni a jogállam további leépítését. Rengeteg pénzről van szó, így nem kizárt, hogy a kormány kénytelen lesz engedni Brüsszelnek.

Korrupcióinfó: Hadházynak is pénzért ad közadatot az állam

Vagyis pénzért sem. Az LMP-s képviselő adatigényléséért felszámolt díjat beszedte a gazdasági tárca, de a kérdéseket csak részben válaszolta meg. Hadházy Ákost az érdekelte, hogy nyerhetett három cég is uniós pénzt ingatlana bérbeadására, és miért nincs az adott telkeken nyoma érdemi tevékenységnek.

115 millió uniós forintot költhet az NVSZ korrupcióellenes oktatómunkára

Néhány hónappal ezelőtt még elbukni látszott a Nemzeti Védelmi Szolgálat azon terve, hogy fejtágításokat tartson szakemberek számára, most azonban, még ha mintegy negyvenmillió forinttal olcsóbban is, de megtörténhet a kapacitásfejlesztés a korrupcióellenes küzdelemben a nagyobb felderítés és megelőzés érdekében.
Találatok: [7]  Oldalak:   1