language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off

Helyek:

Borsod-Abaúj-Zemplén megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

A borsodi Disneyland és a kisvárdai másfél milliárdos rom – az elbénázott nemzeti várfelújítás

Rom volt, most viszont csak torzó. Tavaly év végére kellett volna újjáépíteni a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogramban részt vevő kisvárdai várat, de egyelőre nem tudni, mi lesz vele. A cél az volt, hogy rekonstruálják a várromot, és kulturális központot faragjanak belőle. Hiába nyert el Kisvárda 2,28 milliárd forintot, a projekt most leállt. A kisvárdai önkormányzat év elején szerződést bontott a kivitelezővel, mert folyamatosan kitolta a határidőket, végül a vár átadásának időpontját is, ráadásul a téten is emeltek. Tény, hogy az sem vitte előre az ügyet, hogy időközben egy mentálisan beteg férfi felgyújtotta az építkezést.

Omladozó házak és hideg szobák – ennyit látnak a felzárkóztatásukra szánt százmilliókból a körömi romák

Kétszer 200 millió forint uniós támogatást kapott a körömi önkormányzat a mélyszegénységben élők társadalmi felzárkóztatására és lakhatási integrációjuk segítésére, de a rászorulók többségének életkörülménye nem javult. Nem lett folyóvizük, sem benti vécéjük, nem tudnak könnyebben mosni és tisztálkodási lehetőségeik sincsenek. A Házon kívül stábja az elköltött forintmilliók nyomába eredt.

Uniós pénzből épült vendégházak, ahol jól jártak a politikaközeli pályázók

Összeállítást készítettünk azokról a részben vagy egészben uniós támogatásokból megvalósult vadász- és vendégházakról, amikhez a pénzt fideszes (vagy a kormánypártokhoz közeli) politikusok, polgármesterek, illetve családtagjaik nyerték el. Az összegyűjtött családi házaknak tűnő „falusi szálláshelyek” azért problémásak, mert azokban a gyanú szerint a politikusok saját magukat és barátaikat a kelleténél többször látták vendégül. Több esetben pedig csak a sajtóbotrányok után tették publikussá azokat az elérhetőségeket, ahol egyáltalán le lehet foglalni a szállásokat. Egyetlen olyan esetet sem találtunk, amikor a vissza nem térítendő EU-s pénzekkel való ügyeskedés miatt megbüntették volna a kormányközeli nyerteseket.

Másfél milliárd forint uniós pénzt költenek a füzérradványi Károlyi-kastélyra

Újabb pályázatnál hirdetett eredményt a Nemzeti Kastély- és Várprogramban (NKVP) a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. – ezúttal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei füzérradványi Károlyi-kastély turisztikai célú fejlesztése, valamint állagmegóvási munkák megvalósításához szükséges építési és restaurátori tevékenység ellátásánál. A felújításhoz uniós forrást is igénybe vesznek, 1,5 milliárd forintot. A programban a füzéri vár és környéke is megújul, szintén 1,5 milliárd forintos EU-s támogatással. Az alapkőletételi ünnepség egyébként már március végén megvolt, akkor összesen 4,5 milliárd forintos projektről beszélt az NKVP miniszteri biztosa, Virág Zsolt a Boon.hu beszámolója szerint. Tehát hazai forrást is felhasználnak. Ezt a kastélyfelújítást 2019-re fejeznék be.

Fideszes vagy? Akkor tessék, neked is itt van 50 milla, építs házat

A kormány 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat egy vidékfejlesztési pályázaton, túlnyomó többségüknek falusi szálláshely építésére. Aki ezt megnyeri, annak öt évig kell szálláshelyként üzemeltetnie az új ingatlant, utána eladhatja vagy családi házzá alakíthatja. A nyertesek között sok a fideszes, illetve független polgármester, de találtunk exállamtitkárt, miniszteri rokont, elítélt bűnözőt, útépítőcég-vezetőt is. Területi elosztásban is vannak érdekességek: van falu, ahol 1800-an laknak, de most tíz darab, egyenként 60-80 milliós panzió épülhet. Másutt a polgármester két különböző rokona kapott kétszer ötvenmilliót. A séma ismerős: másfél éve ugyanez történt.

Újabb százmillió forint uniós pénz a Lázár János kedvenc tokaji borászfalujában tevékenykedő egyesületnek

Ezúttal több mint százmillió forint uniós pénzt nyert régi ismerősünk, a Régiók Fejlesztéséért Egyesület, akik Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter kedvenc borászfalujaként emlegetett Mádon, valamint Balatonvilágoson és Balatonfenyvesen fognak kertészkedni. Az egyesületről 2015-ben írtunk, akkor eléggé unióspénz-szivattyúnak tűntek.

Korrupcióinfó: Hadházynak is pénzért ad közadatot az állam

Vagyis pénzért sem. Az LMP-s képviselő adatigényléséért felszámolt díjat beszedte a gazdasági tárca, de a kérdéseket csak részben válaszolta meg. Hadházy Ákost az érdekelte, hogy nyerhetett három cég is uniós pénzt ingatlana bérbeadására, és miért nincs az adott telkeken nyoma érdemi tevékenységnek.

Vizsgálatot indít a Miniszterelnökség a 60 milliós sárazsadányi "vízi központ" miatt

Hétfőn délután jelent meg Bucsky Péter cikke a 444-en arról az egészen egzotikus "attrakcióról", ami Sárazsadányban létesült, még hozzá a Tokaj-térségi 2,3 turisztikai fejlesztési program részeként.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>