language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off
bűnszervezet / bűnszövetség highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

7,8 millió eurót kellett visszafizetnie Magyarországnak az Öveges-program és más projektek szétlopása miatt az EU-nak

Bár a kormány évek óta titkolja a pontos összeget, az Átlátszó most megtudta: Magyarországnak 7,8 millió euró (mai árfolyamon közel 2,8 milliárd forint) uniós támogatást kellett visszafizetnie az Öveges-program félrement pénzei és az Európai Szociális Alap más, szabálytalan pályázatai miatt. A természettudományok középiskolai oktatásának fejlesztését célzó programra a mai euróárfolyammal számolva közel 19 milliárd forintnyi uniós támogatást költöttek el az iskolákat fenntartó önkormányzatok. Az ügyben hét évig folyt a nyomozás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. Tavaly vádat emelt az ügyészség, de még mindig nem tudni, mikor kerülnek bíróság elé a felelősök.

Fogy a levegő Simonka körül: 500 millió forintos pályázati bukta Dél-Békésben

Szabálytalanság miatt a támogatási jogviszony elállással történő megszüntetését javasolja az Emmi egy Simonka-közeli pályázatnál. A kedvezményezett szervezeteknek és önkormányzatoknak 500 millió forintot kell visszafizetni. Tótkomlós ellenzéki polgármestere is kényelmetlen helyzetbe került.

A koronavírus-járvány miatt csúszik Simonka György és társai büntetőpere

A koronavírus-járvány miatti ítélkezési szünet következtében csúszik a május közepére kitűzött büntetőper, amelyben bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolják Simonka Györgyöt. Egyelőre nem lehet tudni, mikor folytatódik a per, tudtuk meg a a Fővárosi Törvényszéktől.

Kerüli a nyilvánosságot Simonka: sportsérüléssel mentette ki magát egy ünnepségről

Látni és hallani akartuk, ahogy Medgyesegyháza határában, az itt – nem minden kacskaringó nélkül – létesítendő ipari park alapkő-letétélen az előre beharangozott program szerint ünnepi beszédet mond az immár vádlott Simonka György. Nem volt szerencsénk.

Egyre nagyobb a homály Simonka-ügyben - az ügyészség feltűnően hallgat

Mind a jogász szakma, mind a politikai szereplők és a közvélemény is meglepődött, hogy a Simonka György fideszes országgyűlési képviselővel szemben megfogalmazódott súlyos gyanúsítás ellenére – bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények – egyetlen percre sem vették őrizetbe.

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő: gyanúsított

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, kedden nagyszabású akció, így házkutatás volt Simonka György lakhelyén és érdekeltségeinél. A Narancs érdeklődésére szerdán nem cáfolta, igaz nem is erősítette meg a házkutatások hírét a Központi Nyomozó Főügyészség. Válaszukban a korábbi bűncselekmények gyanújának megerősítése mellett azt írták, hogy hamarosan sajtóközleményt adnak ki – ez most készült el.

Példátlan eset a NER-ben: a Fidesz elengedte Simonka kezét, felfüggesztették a mentelmi jogát

Kiadta az Országgyűlés a fideszes politikust. Ma az Országgyűlésnek lehetősége volt arra, hogy kiadja azt a fideszes politikust, akit 1,4 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és vesztegetéssel gyanúsítanak.

Mentelmi jog felfüggesztése, őrizetbe vétel, politikai bukás? – Véget érhet Simonka György pályafutása

Ma az Országgyűlés kiadhatja azt a fideszes politikust, akit 1,4 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és vesztegetéssel gyanúsítanak. A Narancs.hu által megkérdezett politikusoknak, jogászoknak nincs kétsége afelől, hogy hétfőn a Legfőbb Ügyészség indítványának megfelelően a parlament felfüggeszti Simonka György dél-békési fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

Simonka miatt áll a bál már Orosházán is

A fideszes többség nem engedte, hogy az ellenzék szembesítse őket, hogyan falaztak a mentelmi jogától megfosztott képviselőnek. Mind a napirend előtti felszólalásnak, mind a korrupciós különbizottság felállításának volt aktualitása azok után, hogy két héttel ezelőtt Polt Péter legfőbb ügyész a parlamenttől bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás, vesztegetés és más bűncselekmények miatt Simonka György délbékési fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte.

Nagy gondban a fideszes képviselő - szervezett bűnözéssel vádolják

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>