language

Kulcsszavak:

2014-2020-as uniós ciklus highlight_off

Helyek:

Győr-Moson-Sopron megye highlight_off
Találatok/oldal: Listázási sorrend:
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Elismerte az államtitkár, hogy beköltözött az EU-s pénzből épült rekreációs központba

Mayer Gábor a Momentum politikusainak elismerte: abban az ingatlanban lakik – és ez a vagyonnyilatkozatából is látszik –, amelyet még vállalkozóként EU-s támogatásból épített. Eredetileg rekreációs központnak épült, de az előírt fenntartási idő szerinte letelt, így “másképp hasznosítják”. Az államtitkár minisztériuma szerint minden jogszerű volt az ügyben.

A tervezettnél sokkal drágábban építheti meg Sopronnál a közúti alagutat a Duna Aszfalt

Információink szerint akár nagyságrendileg 12 milliárd forinttal is többe kerülhet majd a Sopronnál épülő elkerülő út alagútjának megépítése. A minisztérium közölte: zajlik a szerződés újratárgyalása. Mészáros Lőrinc egyik cégének szerződését is újratárgyalják, novemberben 17 milliárd pluszpénzt kaphatnak egy vasúti fejlesztésre.

Inkább lemondtak a gyanakvó EU pénzéről, az adófizetők tízmilliárdjaiból épült a napelemgyár

„Nem gondolunk semmit, nem nyilatkozunk” – ennyivel intézte el érdeklődésünket a csornai projekt mögött álló, vastagon kitömött cég, amelynek még az előtt támadtak fizetési gondjai, hogy a gyártás igazán beindult volna. De valaki így is keres majd rajta, a NER nagyragadozói készenlétben állnak.

A beruházó cég megindokolta, miért egy bádogsufni van a milliárdos támogatásból épülő geotermikus központ helyén

Két részletben hárommilliárd forintnyi támogatást kapott a projekt, mégsem találta a kiépült mosonmagyaróvári geotermikus rendszert Hadházy Ákos parlamenti képviselő. Mindössze „fúrtak egy lyukat a meleg víznek és egy másikat, ahová visszasajtolnák” – közölte. A város 2019-ben 20 éves szerződést kötött a beruházóval: a polgármester úgy tudja, az eredménytelen közbeszerzés miatt késhet a projekt befejezése, és a cég is ezt közölte.

Még több állami hitelt kap a szellemberuházás, amit az OLAF vizsgál

Kiszállt a kormány egyik bankja, az Eximbank a csornai napelemgyár négy éve húzódó beruházásából. De ez nem azt jelenti, hogy megszűnt az állami hátszél.

Vörös és büdös: árokba folyik a tisztított ivóvíz, amire milliárdokat költöttek

Ihatatlan, szennyezett vízre panaszkodnak azokon a településeken, ahol már két évvel ezelőtt lezárták az ivóvízminőség-javító programokat. De lesz-e következménye?

Még 1,6 milliárdot költenek a fertődi kastély kipofozására

Folytatódik a fertőd-eszterházai Esterházy-kastély rekonstrukciója, az egykori eszterházai operaház újjáépítési lehetőségének vizsgálatára pedig bizottság jön létre. A vonatkozó kormányhatározatok a Magyar Közlöny hétfői számában olvashatók.

Az EU öntötte a pénzt, a talpraesettek pedig házakat építettek belőle

Az EU a falusi turizmust úgy (is) támogatja, hogy szálláshelyek kialakítására ad vissza nem térítendő pénzt, akár több tízmilliót, akár egy érdektelen törpefaluba is Az így épített házakat öt évig kell szálláshelyként üzemeltetni, utána a pályázati nyertesnek van egy bármire felhasználható, részben közpénzből készült ingatlana. Az izsáki polgármester dupla botránya után megnéztük az elérhető pályázati eredményeket.
Találatok: [9]  Oldalak:   1