Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Active Office Kft. [X]
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Tízmilliós jutalmat ért a feljelentés

Először fizetett ki informátori jutalmat a Gazdasági Versenyhivatal egy irodaszer-forgalmazói kartell ügyében. Bruttó tízmillió forintot kap az az informátor a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), aki az átadott információkkal lehetővé tette, hogy eredményesen záruljon le az irodaszerek piacán kartellgyanúval indított vizsgálat. Olyan szempontból azonban peche van, hogy ebből adóznia kell, miközben július 1. után már adómentes lesz az ilyen típusú jövedelem.

Egymilliárdos bírság az irodaszerkartellnek

Összesen mintegy 1 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal 11 magyar irodaszer-piaci szállítóra. A társaságok az indoklás szerint 2008-2011-ben számos közbeszerzésnél és néhány piaci tendernél is előre egyeztettek, felosztották a piacot egymás között.

Egymilliárdra bírságoltak kartellező irodaszer-kereskedőket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) kartellezés miatt összesen 1 milliárd 3,6 millió forintra bírságolt 11 irodaszer-forgalmazó céget – a még decemberben hozott, de csak most közzétett határozatot Zavodnyik József, a Versenytanács döntéshozatal-támogató csoportjának vezetője a hivatal csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ismertette.
Találatok: [4]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI