Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Helyek:
Ázsia [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Bebörtönzött azeri újságíró kapta az UNESCO sajtószabadság díját

Khadija Ismaylovát adócsalás és sikkasztás miatt ítélték el, de valószínűleg inkább az elnöki családig elérő korrupcióról szóló riportjai miatt.

Lórúgással az újévbe, itt vannak a kínai offshore-lovagok

Egy nemzetközi újságírószervezet leleplezése szerint a NAV-sztoriból ismert körhintacsalásokhoz hasonlóan, offshore cégek bevonásával csatornázódik el évente több billió jüan 2000 óta. Az Offshore Leaks projekt hongkongi médiapartnerének főszerkesztőjét leváltották, majd meg is késelték.

Mélyre ásta a magyar gazdagok titkait Svájc

Új lendülettel vágna neki a külföldre menekített magyar vagyonoknak a kormány - jelentette be szerdán Lázár János. Az egyes becslések szerint akár 2000 milliárd feletti vagyont azonban nehéz lesz megadóztatni - ez egyelőre még Németországnak sem sikerült.

Plágiumbotrányok külföldről: van, aki többet veszített doktori címénél

Plágiumügyekben a németek vezetik a képzeletbeli ranglistát: tavaly több politikus is botrányba keveredett. A legnagyobb visszhangja Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter ügyének volt, aki végül lemondott posztjáról. Kínában, Franciaországban, Ukrajnában is divat a „szabad kölcsönzés”. Magyarországon politikus még nem keveredett plágiumügybe, de egy tanár, egy dékánjelölt és több diák lebukott már.

Kazahsztánba vezetnek a rejtélyes magyar pártfinanszírozási ügy szálai

Egy állítólagos kazahsztáni közlekedési beruházáshoz is köze lehet annak a titokzatos pártfinanszírozási ügyletnek, amelyben a titkosszolgálati kötődésű Magyarok Egymásért Szövetség százmillió forintot kapott egy később bedőlt informatikai cégtől.

Milliárdos adócsalást lepleztek le

Körülbelül egymilliárd forint általános forgalmi adó elcsalásával gyanúsítanak három embert, akik cégeiken át ötmilliárd forintot érő ruhaneműt importáltak Törökországból az EU-ba. Az árut azonban az adófelfüggesztési kérelem ellenére nem Lengyelországban, hanem Magyarországon értékesítették tovább.

Adócsalás gyanújában a kormányfő

Miképp tudja egy magyar cég 2,7 milliárd forint nyereség után elkerülni az adó megfizetését? Csupán néhány ciprusi vállalkozást kell hozzá vásárolni, legalábbis Bajnai Gordon csapata, illetve Kóka János sógora így oldotta meg a feladatot.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI