Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
csődbűntett [X]
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Mi lett azokkal a bűnügyekkel, amiket a Fidesz a 2014-es kampányban annyit emlegetett?

Az már most látszik, hogy a 2014-es választási kampány sehol sem volt a mostanihoz képest. (Elég csak arra gondolni, hogy hónapok óta annyi az üzenet, hogy Vona Gábor egy buzi, muszlim szar.) Sőt utólag nézve úgy tűnik, a legutóbbi kampányt direkt visszafogta a Fidesz, bár az akkori fideszes média a rendőrségi információkat okosan adagolva 2014-ben is a felszínen tartotta az ellenzékhez köthető bűnügyeket.

Gyulai Együtt-elnök: a helyén kell kezelni Polt Péter válaszát a Simonka-ügyben

Az Együtt gyulai választókerületi elnöke szerint nem utasította vissza az ügyészség a Simonka György ellen tett feljelentését, hanem arról tájékoztatták, hogy az ügyben már nyomoznak, és annak eredményét közlik majd vele.

Welsz-ügy: egy év sem volt elég a bizonyítékok feldolgozására

Esélyes lehet a történelem leghosszabb ideig tartó iratleltározása címre a 2014 márciusában elhunyt Welsz Tamás által hátrahagyott és egyebek között milliárdos adócsalások leleplezésére is alkalmas teherautónyi irat feldolgozása. Egy éve kezdték a munkát, ám azóta egyetlen új ügyben sem indult nyomozás. Simon Gábor leleplezése sietős volt, adócsalók, eltüntetett milliárdok után viszont már nem sürgős nyomozni.

NAV: Az áfacsalások sok munkát adtak nekünk

A NAV éves összegzésében felsorolta idei legnagyobb leleplezéseit. Szóba került az áfacsalás és az illegális cigarettakereskedelem is. Idén beszélt Horváth András volt NAV-munkatárs is 1700 milliárd forintos áfacsalásokról.

Börtön az adócsalónak

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla nem jogerősen annak a pécsi férfinak a büntetését, akit korábban három év letöltendő börtönnel sújtottak az általa vezetett cég vagyonának és adójának jogellenes csökkentése miatt.

Új tulajok az Electro Worldben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn mindenkinek − a Napi Gazdaságnak is − megerősítette az Electro World (EW) cégcsoport tulajdonosainál és vezetőinél tartott házkutatás tényét, ám a nyomozásra való tekintettel részleteket nem kívánt elárulni. A privatkopo.hu írta meg először, hogy az elektronikai áruházakat működtető lánc több száz millió forintos számlacsalási ügybe keveredett egy Bender-Log Zrt.-n keresztül – a bender log A dzsungel könyvében a majmok népe –, amely a hírek szerint eddig 15 milliárd forint értékben bocsátott ki számlákat, a NAV erről sem kívánt részleteket elárulni.

Félhetnek a számlagyárosok, adócsalók: bekeményít a hivatal

Jóval keményebb fellépésre számíthatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) azok, akik szándékosan rövidítik meg a költségvetést. Egyszerre indulhat meg a büntető és az adóigazgatási eljárás, vagyis nem lesz idő eltüntetni se a vagyont, se az adatokat- mondta lapunknak Sors László, a NAV bűnügyi elnökhelyettese.
Találatok: [27]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Kaya Ibrahim és Josip Tot

Kaya Ibrahim és Josip Tot

Kaya Ibrahim és Josip Tot egy németországi török, illetve németországi horvát személy, akiknek több, tetemes köztartozást felhalmozó Fidesz-közeli (magyarországi) céget adtak el 1995-ben, illetve...
Simonka-ügyek

Simonka-ügyek

Több vonatkozásban is gyanús az a Simonka György fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatban álló szövevényes céghálózat, amelynek ügyében több nyomozás is folyik. Sajtóhírek szerint törvénytelenül...
NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Millenáris Kht. (akta)

Millenáris Kht. (akta)

A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus korrupciós ügye kötődik, az "országimázs-mutyi". 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a...
Simon Gábor-ügy

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnökét csalással vádolják, pere jelenleg is folyik.       
MDF-Fidesz székházügy

MDF-Fidesz székházügy

A rendszerváltó pártok - a hatalmas ingatlanvagyont örökő utódpárthoz képest - "feltőkésítésre" szorultak , ennek a folyamatnak volt az egyik szimbolikus pillanata a székházügy. A Fidesz és az...

Lapok

Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI