Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
elfogultság [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Egy év dzsungelharc: meddig tart a kormány-Ökotárs háború?

2014. április 8-án Lázár János akkori miniszterelnökségi államtitkár norvég EU-ügyi miniszternek írt levelével kezdődött a Norvég Civil Támogatási Alap odaítéléséről döntő konzorcium elleni kormányzati támadássorozat. A norvég támogatású civilek csütörtökön este "ünnepelték" az évfordulót.

Vida Ildikó megvizsgálta magát, és mindent rendben talált

Semmilyen hátrány nem érte a Magyarországon működő amerikai vállalatokat, az adóhatóság (NAV) nem zaklatta ezeket a társaságokat, és nem hagyta figyelmen kívül az általuk tett bejelentéseket sem – derül ki annak a belső vizsgálatnak a most közzétett összefoglaló jelentéséből, amelyet azután indított a NAV, hogy az Egyesült Államok kitiltott több magyar magánszemélyt, köztük Vida Ildikó elnököt.

Vizoviczki koncepciós pernek tartja az eljárást

Elismerte az adócsalást a vádlottak egy része a Vizoviczki perben, de erről hétfőn senki nem akart beszélni. A tárgyalásvezető bíró így csak a régebbi rendőrségi vallomások jegyzőkönyveit olvasta fel. A Fővárosi Törvényszéken harminchárman ülnek a vádlottak padján; az eltitkolt adó nagyjából egymilliárd forint. Vizoviczki László továbbra is koncepciós pernek tartja az eljárást.

"A hatóság időnként nem kellő eréllyel lép fel az adócsalókkal szemben"

Ha valahol nagyon hamar lezárul, vagy éppen nagyon elhúzódik egy vizsgálat, ott érdemes körülnézni, mondta Jávor István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Így működik a NAV, amikor szélsebes

„Valószínűleg” feltárt adóhiány és „feltételezhető” pénzelvonás szándékára alapozva zárolta az adóhatóság egy cég 1,6 milliárd forintját. A művelethez egyetlen nap kellett.

Horváth András: "Ehhez képest a Vizovicki-ügy egy leányregény"

Ő maga szivárogtatta ki tanúvallomását, mert hónapok óta nem történik semmi az 1000 milliárdos adócsalások ügyében – erről is beszélt a NAV-botrány kirobbantója az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Horváth András bízik a kormányváltásban és abban, hogy a NAV-nál is lesznek szervezeti változások.
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Akták

Kormány vs. Norvég Alap

Kormány vs. Norvég Alap

2014 tavaszán a Kehi a Miniszterelnökség utasítására kezdte el a Norvég Alap által támogatott szervezetek vizsgálatát, melynek végén több szervezetet feljelentett. Azonban a lezárult ügyészségi...
Vizoviczki diszkóbirodalma

Vizoviczki diszkóbirodalma

2012 közepén tartóztatta le Vizoviczki László vállalkozót magas rangú rendőri vezetőkkel együtt a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárító Központ, a Készenléti...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI