Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
feketemunka [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Milliárdok tűnnek el cégláncokban

Milliárdos károkat okoz a költségvetésnek a szervezett bűnözés a munkaerő-kölcsönzéssel. Csak tavaly május óta kilenc bűnszervezetet leplezett le a NAV. A bűnbandák cégeinek dolgozók is károsultak, hiszen nem fizetnek utánuk közterheket, zsebbe – adózatlanul – kapják a fizetésüket vagy annak egy részét. A munkavállalók így egyebek mellett egészségügyi ellátásra sem jogosultak.

Több ezer munkavállaló után csalt adót két cég

Egymilliárd forintnyi kézpénzt, ingatlanokat és járműveket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, miközben két, munkaerő-kölcsönzésre szakosodott bűnszervezetet számoltak fel. A két ügyben 34 gyanúsítottat hallgattak ki, nyolcan vannak előzetesen letartóztatásban.

Repülőgépet és harmincmilliós menyasszonyi ruhát is lefoglaltak a NAV-osok

Tízmillió forintos repülőgépet és egy harmincmilliós esküvőiruha-kollekciót is lefoglaltak az adóhatóság nyomozói az utóbbi idők egyik legnagyobb gazdasági bűncselekményének felderítése közben. Ötmilliárdos csalás és csaknem kétszáz gyanúsított van.

NAV: a Forma-1 továbbra is vonzza a feketézőket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai szerint a Budapest belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma-1 Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.

Több csalót kerít kézre a NAV, de az adócsökkentéssel többre mennének

2014-ben a feltárt adóhiány 582 milliárd forint volt, melynek döntő része, 487 milliárd forint elcsalt áfa volt. Ez kétszer annyi, mint a 2011-es fogás.

A Terrorelhárítás erejével csapott le a NAV

A gyanú szerint félmilliárd forinttal károsították meg a költségvetést annak a vagyonőri és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégláncolatnak az irányítói, segítői, akikre a napokban csaptak le a pénzügyi nyomozók, pénzügyőrök, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársai

Megtalált százezer embert és kétmilliárd forintot a NAV

Több foglalkoztatott és a tempósan növekvő adóbevételeket megközelítő bírságösszeg - ez jellemezte az elmúlt évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelmének fókuszában álló egyszerűsített foglalkoztatást.

A NAV-nál dolgozhatnak feketén

Egy biztonsági őr beszámolója alapján kérdeztünk rá az adóhatóságnál, vajon ellenőrzik-e, hogy be vannak-e jelentve, akik különböző munkákat végeznek náluk.

Milliárdos csalással gyanúsítanak egy baranyai takarítócéget

Munkaerő-kölcsönzéssel manipulálva milliárdos összeggel rövidíthette meg a költségvetést az a vagyonőri és takarítócégeket működtető baranyai társaság, amelynek tizenöt tagja ellen eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Milliárdos áfacsalást fülelt le a NAV

Két és félmilliárd forintot zárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyik hipermarketlánc húsipari beszállítójánál, mivel a gyanú szerint jelentős forgalma ellenére nullás áfabevallásokat nyújtott be - közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága szombaton
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI