Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
fuvarozás [X]
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Százmilliárd forintnyi elcsalt áfa a múlt év mérlege

Az elmúlt évben sem tétlenkedtek az áfával trükköző vállalkozások, a NAV összesen 1609 esetre derített fényt, az elcsalt adó mértéke pedig meghaladta a százmilliárd forintot – tudta meg a Magyar Idők. Tavaly az előző évhez képest 420-szal több trükkös ügyletet sikerült lefülelni, többek között az ekáernek és az e-útdíjrendszernek köszönhetően.

Milliárdos bevételt hozott a feketegazdaság elleni új rendszer

Az év eleje óta több tízezer vizsgálatot végeztek el az adóhivatal emberei a közúti áruforgalom ellenőrzését ellátó elektronikus rendszer, az ekáer segítségével.

Vesztegetés és csalás a Budapest Airportnál

A Zóna taxi vezetője 11 millió forinttal fizette le a Budapest Airport jogi igazgatóját és helyettesét, hogy segítsék a cégüket a 2006-os reptéri taxis pályázaton - derül ki a fővárosi főügyészség vádiratából, amelyet most adtak be öt emberrel szemben. A vád vesztegetés és csalás.

Havonta egymilliárdnyi tartozást hajt be a NAV

Egyre nagyobb adótartozás behajtásáért tesznek lépéseket az út mentén vizsgálódó vagy a cégek telephelyén, illetve más helyszíneken ellenőrzést végző pénzügyőrök. Tavaly havonta négyszázmilliós elmaradás kapcsán intézkedtek az egyenruhások, az idei kimutatás már havi 1,1 milliárdról szól.

Rossz hír az áfacsalóknak: az EKÁER-rel erednek az import tej nyomába

A Magyarországon polcokra kerülő import UHT tej kereskedelmét célirányosan ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Áfacsalásra specializálódott értékesítési láncokra utal ugyanis a termék feltűnően alacsony bolti ára.

Lecsapott a NAV a zöldségbűnözőkre

Közel hárommilliós bírságot és áfaellenőrzést kapott a nyakába az a kereskedőcég, amely a papíron Romániába szánt padlizsánszállítmányt Magyarországon adta volna el.

Az NGM szerint pozitívan hat az áfabevételre az ekáer

A minisztérium úgy látja, az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszernek is szerepe volt abban, hogy az idei évben 7 százalékkal nőtt a forgalmiadó-bevétel.

Húsos áfacsalókat kapcsoltak le

400 milliót csaltak el, utaztatták a húsokat, majd körbeszámláztak, de nem fizettek áfát, amit visszaigényeltek.

Nagyon jól startolt a csalók elleni csodafegyver

Egy hónap alatt mintegy másfél milliárd forinttal lett gazdagabb a költségvetés csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszer (ekáer) kapcsán indított közúti ellenőrzések eredményeképpen.
Találatok: [21]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Cukor áfacsalás

Cukor áfacsalás

2014 januárjában ütött rajta a NAV a Sovereign cukor forgalmazóján, miután az Index leleplező cikket jelentetett meg a cégről.
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI