Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Lapok:
Hírszerző [X]
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Fordított áfa a mezőgazdasági adócsalás ellen is

A mezőgazdasági áfacsalások megakadályozása érdekében a kormány benyújtotta a fordított adózás mezőgazdasági szektorra kiterjesztésével kapcsolatos törvények módosításáról szóló előterjesztést.

Az adóparadicsomok és adósivatagok

Az adósivatag országokban az adórendszer oly átláthatatlan, hogy az adóteher elsődlegesen a kisemberekre nehezedik, miközben mindenki hasznot húz, aki adótanácsadóval navigálni tud a paragrafusok dzsungelében - nyilatkozta Alois von Liechtenstein.

Limuzinos lánybúcsún bírságoltak az adóellenőrök

Békés megyében limuzinkölcsönzéssel egybekötött lánybúcsút imitáltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei.

Elvesztek a számlái, három év börtönre ítéltek egy adócsalót Győrben

Jogerősen három év börtönre és 2,7 millió forintos vagyonelkobzásra ítéltek egy szeghalmi férfit, aki 2004-ben a dorogi ipari park egyik nagyvállalatának végzett munkaerő-közvetítést, ám elmulasztott bevallani 600 millió forint bevételt. A vádlott azzal védekezett, hogy elvesztek a bizonyításhoz szükséges számlák.

Adócsaló plasztikai sebészt buktatott le a NAV

Próbavásárlás során sikerült tetten érnie az adóhatóságnak egy plasztikai sebészt, aki 900 ezer forintot vett át, de erről számlát nem adott.

Bekerülhet a Btk.-ba a befolyásvásárlás

Változhat a büntetőeljárási törvényben a kiemelt ügyek köre azáltal, hogy ebbe a kategóriába sorolnák a költségvetési csalást is.

Milliárdos áfacsalást göngyölítettek fel

Az utóbbi idők legmagasabb értékű adócsalását leplezték le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói; a költségvetés kára egymilliárd forint, de ez az elkövetők vagyonának lefoglalásával teljes egészében megtérült.

Két év kamu számlázásért

Kétszáznegyvenegy fiktív számla felhasználásával több mint 50 millió forintnyi áfa befizetését kerülte el egy vállalkozó, ezért két év két hónapra ítéltek el.

Itthon adták el az áfamentesen vásárolt gabonát

Európai értékesítésre, áfamentesen vásárolt gabonát több termelőtől az a Szlovákiában bejegyzett cég, melynek vezetőivel szemben 110 milliós adócsalás miatt indított nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

160 milliós adócsalád zöldség-gyümölccsel

Egy mezőgazdasági vállalkozás kétszer akkora értékű fiktív őstermelői számlával fedte le zöldség- és gyümölcs-beszerzéseit, mint amennyi bevétele származott az áru későbbi eladásából.
Találatok: [36]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Kulcsár-ügy

Kulcsár-ügy

Szász Károly PSZÁF elnök 2003 nyarán történt megveretése után kapott fokozott figyelmet a Pannonpast ügyében végzett PSZÁF vizsgálat. Ebből kiderült, hogy a K&H Equities jelentős szerepet játszott...
Eclipse-ügy

Eclipse-ügy

A gépjárművek eredetiségvizsgálatához szükséges informatikai rendszert kiépítő Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezérigazgatóját és hat munkatársát 2010 márciusában helyezte előzetes letartóztatásba...
Egymásért Egy-Másért-ügy

Egymásért Egy-Másért-ügy

2007 áprilisában számolt be először róla a sajtó, hogy hat, az Egymásért Egy-Másért Alapítványhoz köthető személyt vettek őrizetbe vám- és áfacsalás gyanújával. A gyanúsítottak a vád szerint...
Visszaélés a földpályázatoknál

Visszaélés a földpályázatoknál

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős volt államtitkára 2012 januárjában mondott le posztjáról, döntését azzal indokolva, hogy "a társadalom túlnyomó többsége...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI