Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
jármű / gépgyártás [X]
Találatok: [3]  Oldalak:   1

OLAF-jelzések: felfüggesztett börtönt kapott a kamu kutyafitneszgép-ügy fővádlottja

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki mintegy 45 millió forint uniós támogatást nyúlt le tíz éve, három társa pedig 150 ezer forinttól 1,5 millió forintig terjedő pénzbüntetéssel megúszta a költségvetési csalást. A férfi és társai 2008-as pályázatukban kutyák rehabilitációját segítő, és az életminőségük javítását szolgáló hidroterápiás futópad továbbfejlesztését ígérték. Az ügyben az OLAF élt jelzéssel a magyar ügyészség felé 2013-ban.

Repülőgépgyártó ügyvezetője ellen javasol vádemelést a NAV

Vádemelési javaslattal fejezte be egy Bács-Kiskun megyei repülőgépgyártó cég ügyvezetője ellen indított nyomozását a NAV dél-alföldi regionális bűnügyi Igazgatósága. A vállalkozás a gyanú szerint csalással és más bűncselekményekkel 400 millió forintot meghaladó kárt okozott a magyar és az uniós költségvetésnek – közölte kedden a hatóság bűnügyi szóvivője.

Fiktív számlával csökkentette a gépgyár vagyonát a felszámolóbiztos

200 millió forinttal csökkentette egy felszámolás alatt álló gépipari vállalat vagyonát egy felszámolóbiztos, ráadásul a számla csaknem 40 millió forintos áfatartalmát jogosulatlanul igényelte vissza. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) büntetőeljárást indított az ügyben - értesült a HavariaPress.
Találatok: [3]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI