Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
jogalkotás [X]
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Csalókkal számolna le a kormány, de közben mások is pórul járhatnak

Jelentős változások előtt áll a színházi szféra, ha valóban felszámolják az előadó-művészeti szervezetek tao-támogatását. Erről először az Index számolt be vasárnap, csütörtökön pedig a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely is megerősítette, hogy jelenlegi formájában megszűnik a színházak finanszírozását alapvetően meghatározó rendszer.

Tovább ömlöttek az állami százmilliók a százezres nézőszámokat blöffölő kamuszínházakhoz

Ha a budapesti kulturális életet felületesen követőknek öt ismertebb színházat kellene megnevezniük, akkor jó eséllyel olyan nagy hagyományokkal rendelkező intézmények jutnának eszükbe, mint a Thália, a Centrál, a Katona, az Örkény vagy a József Attila.

Újabb üzleti csodák a Kósa családban

Egy év alatt 91 millió forint adózás utáni eredményt termelt az a cég, amit tavaly mindössze 6 millió forintért vett meg Kósa Lajos felesége.

Újabb részletek Kósáék cégügyeiben is

Jelentős, közel 40 millió forintos külföldi ingatlanvagyona lehet annak a cégnek, amelyet gyanús körülmények között, töredékáron vett meg tavaly tavasszal Kósa Lajos felesége a miniszterhez több szálon kötődő lobbistától – derül ki a lapunk birtokába került dokumentumokból.

Rablóhadjárat: pénzt parlagon Orbán kormányai nem hagynak

Nagyon nekibátorodott Orbán Viktor az első kormányzása óta. Akkor még kisebb trükkökkel emelt ki százmilliárdokat a költségvetésből, szinte szégyenlősen egyengette családja gazdagodását, és csupán néhány famulusával kivételezett. Ma nagyban űzi mindezt, és ha megnyeri a választásokat, utána aligha vállal önkéntes mértékletességet.

Rendeletet írt alá Orbán a Czeglédy-ügy kárrendezéséről

A kárrendezésre azért van szükség az államtitkár szerint, mert a baloldali politikus embereket károsított meg.

Már azonnal jöhet a pénzes külföldi

Már fél évet sem kell várnia annak a külföldinek, aki letelepedési államkötvényt vesz, mert júliustól automatikusan jár a letelepedési engedély. Az Orbán-kormány eközben közpénzmilliárdokkal támogatja az offshore cégeket.

Fellélegezhetnek az adócsalók, kiütik a NAV kezéből a nehézfegyvert

Az adóhatóság eddigi nehézfegyverét üti ki egy módosító indítvány, amely jelentősen korlátozná a becslés intézményét a vagyonosodási vizsgálatoknál. Csak meghatározott esetekben lehetne ezzel a lehetőséggel élni, pedig eddig ez volt a leghatékonyabb eszköz az „összelopott” vagyon értékének megállapítására.

Retteghet, akinek valaha meggyűlt a baja a NAV-val

Januártól közvetlen rálátást kap a kormány egy-egy problémás adóügyre, a vállalkozók azonban már egy apró bakival is könnyen lecsúszhatnak a megbízható adózók jövőre induló kedvezményeiről. Adószakértők szerint bátrabb is lehetett volna a kormány az adózás rendjének átszabásával, ha valóban elejét szeretné venni, hogy az adóhivatal bűnözőnek nézze az ügyfeleket. Az adócsalásokat elsikáló cégtemetők újabb nehézségekkel szembesülnek, a pálinkafőzőknek viszont nagyra tárják a kiskaput. De vajon tényleg megszabadulunk az adóbevallástól?

Parlament: Magyarország lesz a világ pénzmosodája?

Miért támogatja az Orbán-kormány a pénzmosást 10 százalékos adókulccsal? Ezt kérdezte az MSZP-s Tóth Bertalan a stabilitási megtakarítási számlák kapcsán. Tállai András államtitkár válaszában két mondatot mondott csak a stabilitási számlákról - szerinte ezzel jót tesznek az országnak. A válasza többi részében ehelyett gyurcsányozott egyet, és hosszan sorolta, hogy az MSZP szerinte hogyan vitte ki a pénzt külföldre.
Találatok: [29]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
TAO-pénzek

TAO-pénzek

A kormány a társasági adó szabályozásának (1996. évi LXXXI. törvény) átalakításával lehetőséget teremtett arra, hogy az adózók kedvezményezett célokra tegyenek felajánlást.   A látványsportágak átláthatatlanul jutottak...
Letelepedési kötvény-biznisz

Letelepedési kötvény-biznisz

Letelepedési kötvény vásárlásával Uniós tagországon kívüli állampolgár schengeni tartózkodási engedélyt, illetve hat hónap után letelepedési engedélyt szerez, mellyel szabadon utazhat, céget...
Cukor áfacsalás

Cukor áfacsalás

2014 januárjában ütött rajta a NAV a Sovereign cukor forgalmazóján, miután az Index leleplező cikket jelentetett meg a cégről.
EMIR-ügy

EMIR-ügy

A magyar kormánynak 18 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Bizottságnak az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt - közölte a Kormányzati Tájékoztatási...
Czeglédy-ügy

Czeglédy-ügy

Czeglédy Csaba Vas megyei szocialista politikus, aki 1998 óta különböző posztokat töltött beaz MSZP-n és a szombathelyi városi közgyűlésen belül. 1998-tól rövid megszakítássalönkormányzati képviselő,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI