Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Helyek:
Liechtenstein [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Liechtensteinben fogták el a játszótéri csalási ügy szökésben lévő gyanúsítottját

Elfogták egy a Szegedi Vadaspark területén, de az intézménytől függetlenül uniós támogatással épült játszótérrel kapcsolatos csalási ügy régóta szökésben lévő gyanúsítottját, tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás gyanúja miatt indult eljárás, írja az MTI.

Eltitkolt pénzek nyomában: van-e még menekülési útvonal a külföldön tartott vagyonok számára?

Közelmúltbeli bejelentései szerint a pénzügyi kormányzat újabb adóügyi információcserét lehetővé tévő egyezmények megkötését tervezi számos, jól ismert adóparadicsommal és közkedvelt offshore központtal – hívta fel az Origó figyelmét a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.

Az adóparadicsomok és adósivatagok

Az adósivatag országokban az adórendszer oly átláthatatlan, hogy az adóteher elsődlegesen a kisemberekre nehezedik, miközben mindenki hasznot húz, aki adótanácsadóval navigálni tud a paragrafusok dzsungelében - nyilatkozta Alois von Liechtenstein.

Német adócsalók nyomában

Németországnak az idén nemcsak gazdaságának lassulásával, hanem az utóbbi évtizedek egyik legsúlyosabb bizalmi válságával is szembe kell néznie. Egyre több német vállalatvezetőről derül ki, hogy hatalmát nem a cég, hanem a saját gyarapodása érdekében kamatoztatta.

Bírálják a német államot

Mind Liechtenstein, mind pedig több neves német ügyvéd hevesen bírálta a német államot, amiért az – szerintük – törvénytelen módon szerzett ismereteket a német polgárok által a főhercegség bankjaiban elhelyezett pénzekről.

Adócsalási botrány Németországban

Soha nem látott méretű adórazzia zajlik Németországban: nyomozók kutatják át mintegy ezer, adócsalással vádolt személy lakását és irodáját. Az akciót Klaus Zumwinkel esete indította el.

Gyűrűzik a német adócsalási botrány

Újabb razziákat tartottak Németországban adócsalás gyanúja miatt, miután a német hírszerzés 5 millió euróért adatokat vásárolt egy titkos informátortól.

Ezer gazdag németet buktatott le egy titkos CD

Bőségesen megtérül a német államkasszának az a legalább 5 millió euró, amit egyetlen CD-ért, akciófilmbe illő körülmények között fizettek.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI