Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Lapok:
Napi Gazdaság [X]
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Rohamosan bővül a szállásadók feketepiaca

Határozott fellépést vár a jogalkotóktól a magyarországi szállodaipar, miután mostanra forgalmuk 5-10 százalékát szívják el a magánlakásokban alkalmi szállást kínáló ingatlantulajdonosok. Az árnyékgazdaság részeként milliók által igénybe vett szolgáltatás egyre több államban kelti fel az adóhatóság figyelmét.

A fővárosban és Pest megyében csalnak legtöbbször az áfával

Az elmúlt másfél évben nagyjából 1700 áfacsalást lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói, az esetek összesen 120 milliárdról szóltak. A forgalmiadó-visszaélések a legtöbb munkát a fővárosban és Pest megyében adták a bűnüldözésnek, a legnagyobb csalásokat ugyanakkor a nyugat-dunántúli régióban tárták fel.

Külföldön is keresi az áfacsalókat a NAV

Az elmúlt fél évben naponta átlagosan tíz megkeresést küldött külföldre az adóhivatal. Rendszerint a forgalmi adóügyek miatt levelezett a honi hatóság más államokkal, ilyenkor leginkább Németországba, Szlovákiába és Romániába ment magyar küldemény.

Havonta egymilliárdnyi tartozást hajt be a NAV

Egyre nagyobb adótartozás behajtásáért tesznek lépéseket az út mentén vizsgálódó vagy a cégek telephelyén, illetve más helyszíneken ellenőrzést végző pénzügyőrök. Tavaly havonta négyszázmilliós elmaradás kapcsán intézkedtek az egyenruhások, az idei kimutatás már havi 1,1 milliárdról szól.

Megalapozott volt a hivatal feljelentése

Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt nyomoz az adóhatóság a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok idején lebonyolított eszköz- és gépvásárlásra kiírt pályázatokkal kapcsolatban.

Fiktív számlák: félmilliárd forintos áfacsalásra csapott le a NAV

Több mint félmilliárd forint kár érte a költségvetést azzal, hogy jól működő vállalkozások fiktív számlákat kiállító munkaerő-kölcsönzésre szakosodott cégeken keresztül csökkentették adó-és járulékfizetési kötelezettségüket.

Simon Gábor megúszhatja, és marad 100 milliója

A nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

Simon Gábor megúszhatja, és marad 100 milliója

A nyomozóknak nem sikerült kideríteniük, hogy milyen forrásból származik az eltitkolt 240 millió forint.

NAV: több mint 300 millió forintnyi áfát csalt el egy cégláncolat

Több mint 300 millió forintos áfacsalásra derítettek fényt egy számlázási láncolat felszámolásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adóellenőrei.

Vizoviczki ismét rács mögé került

Ismét előzetes letartóztatásba került a rendőrségi vesztegetési botrány főszereplője, Vizoviczki László.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnökét csalással vádolják, pere jelenleg is folyik.       
Cukor áfacsalás

Cukor áfacsalás

2014 januárjában ütött rajta a NAV a Sovereign cukor forgalmazóján, miután az Index leleplező cikket jelentetett meg a cégről.
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI