Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Helyek:
Németország [X]
Találatok: [31]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Három és fél év börtönt kapott a Bayern elnöke

Három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte adócsalás miatt Uli Hoenesst, a Bayern München német labdarúgó egyesület elnökét csütörtökön a müncheni tartományi bíróság.

Mélyre ásta a magyar gazdagok titkait Svájc

Új lendülettel vágna neki a külföldre menekített magyar vagyonoknak a kormány - jelentette be szerdán Lázár János. Az egyes becslések szerint akár 2000 milliárd feletti vagyont azonban nehéz lesz megadóztatni - ez egyelőre még Németországnak sem sikerült.

Az adóparadicsomok és adósivatagok

Az adósivatag országokban az adórendszer oly átláthatatlan, hogy az adóteher elsődlegesen a kisemberekre nehezedik, miközben mindenki hasznot húz, aki adótanácsadóval navigálni tud a paragrafusok dzsungelében - nyilatkozta Alois von Liechtenstein.

Plágiumbotrányok külföldről: van, aki többet veszített doktori címénél

Plágiumügyekben a németek vezetik a képzeletbeli ranglistát: tavaly több politikus is botrányba keveredett. A legnagyobb visszhangja Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter ügyének volt, aki végül lemondott posztjáról. Kínában, Franciaországban, Ukrajnában is divat a „szabad kölcsönzés”. Magyarországon politikus még nem keveredett plágiumügybe, de egy tanár, egy dékánjelölt és több diák lebukott már.

Megszállta a német ügyészség egy svájci bank irodáit

A svájci Credit Suisse nagybank irodáiban vizsgálódik a német ügyészség az eltitkolt jövedelmek után kutatva. Nemcsak a német adócsalók, hanem a nekik esetleg segítő banki alkalmazottak is bajba kerülhetnek a német hatóságok nyomozása során.

Lopott adatok az APEH-nál: lehetséges?

Berlin lopott adatokat használ az adócsalók lefüleléséhez - az ebből fakadó dilemmák felbolygatták a kedélyeket Németországban.

Újabb leleplező DVD-k kerülnek elő

Dagad Németországban az egy héttel ezelőtt kirobbant adócsalási botrány, mert újabb adócsalókat leleplező DVD-ket árulnak Baden-Württembergben és Bajorországban is.

Dagad a német adócsalási botrány

A legújabb német adócsalási botrányban érintettek által elkövetett adóvétségek összege a vártnál jóval magasabb lehet - értesült a Süddeutsche Zeitung.

Lavinát indított el a német adócsalási ügy

Önkéntes jelentkezésre szólította fel a svájci bankszámlával rendelkező német adócsalókat a pénzügyminiszter.

Svájc diplomáciai háborút indított Berlin ellen

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter szerint megszületett az elvi döntés arról, hogy a kormány megvásárolja a lopott számlaadatokat tartalmazó DVD-t, hadjáratot indítva az adóelkerülők ellen.
Találatok: [31]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI