Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Helyek:
Románia [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Pofátlan áfacsalást leplezett le a NAV - milliárdokat nyúltak le

Két, csokoládéval és étolajjal kereskedő bűnszervezet együttesen csaknem hatmilliárd forint áfát csalt el, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vádemelési javaslatot tett mindkét ügyben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnél.

Lecsapott a NAV a zöldségbűnözőkre

Közel hárommilliós bírságot és áfaellenőrzést kapott a nyakába az a kereskedőcég, amely a papíron Romániába szánt padlizsánszállítmányt Magyarországon adta volna el.

2 milliárd eurót zárolt a román ügyészség a helyi Lukoilnál

Az orosz olajcég egyik romániai finomítójának vezetője ellen indult eljárás, de már a cég hollandiai főrészvényeséig ér az ügy.

Húsos áfacsalókat kapcsoltak le

400 milliót csaltak el, utaztatták a húsokat, majd körbeszámláztak, de nem fizettek áfát, amit visszaigényeltek.

A nemzetbiztonságot veszélyezteti Romániában az adócsalás

A nemzetbiztonságot, az ország jövőjét is veszélyeztető szintre emelkedett Romániában az adócsalás - jelentette be kedden Lonut Dumitru, a szakértőkből álló, független tanácsadói testületként működő Pénzügyi Tanács elnöke.

Itt vannak az óriási áfacsalás morzsái

Az áfacsalásokból Horváth András színre lépése okozott egyre dagadó botrányt, pedig az egész itt zajlott mindenki szeme előtt. Az adóhivatali beszámolók elemzéséből kiderül, szinte minden pontosan úgy történt, ahogy Horváth leírta. Legfeljebb a csalás mértéke nem stimmel.
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Akták

NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Az Elios Zrt. közbeszerzési sikerei

Az Elios Zrt. közbeszerzési sikerei

Az utóbbi évek egyik legsikeresebb vállalkozása, az Elios Innovatív Zrt. 2009-ben jött létre. Első évében 8,4 millió forintos árbevételt termelt, 2011-re azonban ez az összeg meghaladta a hárommilliárdot....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI