Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
visszajuttatás [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Féláron dolgoztak Semjénéknek, Orbán helyettese szerint minden szabályos

Féláron újította fel a Semjén család balatoni nyaralóját egy kereszténydemokratákkal szimpatizáló vállalkozó – ez derül ki az N1TV összeállításából. A televíziónak nyilatkozó Dunagép alapító-tulajdonosa számlákkal igazolta, hogy a felújítás a cégnek nem érte meg. Az N1TV-nek nyilatkozó Győri Imre arról is beszélt, hogy a Dunagép több KDNP-s rendezvényt is kifizetett. Benkovics Antalék például Semjén Zsolt születésnapját is egy dunagépes rendezvényként számolták el 2012-ben, a számlákat pedig visszadátumozták, hogy vissza lehessen igényelni az áfát. Semjén Zsolt szerint minden kifizetés szabályosan történt.

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Mengyi Rolandot

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúsítottként hallgatta ki Mengyi Roland (Fidesz) országgyűlési képviselőt, majd több helyszínen házkutatást tartott – közölte a főügyészség kedden az MTI-vel.

Az étolajon csúszott el a magyar mutyi

Az Orbán-kormány oroszbarát politikájának és a jogállamiság csorbítását célzó kormányzati intézkedéseknek csak áttételesen van közük ahhoz, hogy magyar közszereplőket, kormányközeli üzletembereket tiltottak ki az Egyesült Államokból.

Tenczer Gábor: Akit bedarált a korrupció fogaskereke

Az Index szerkesztőségében szinte heti rendszerességgel jelentkeznek különböző informátorok, akik óriási gazságokról, bűncselekményekről rántanák le a leplet. Ezekből az információkból sokszor cikk lesz, ha van elég bizonyíték a leírtak alátámasztására, máskor sajnos az asztalfiókban marad a sztori, mert elbukna a bíróság előtt.

Miszter Tíz Százalék bármilyen képzést megrendel

Soha akkora összeget nem fordítottak a magyar gazdaságban emberfők kiművelésére, mint az elmúlt húsz évben. A felnőttképzés támogatására kifizetett pénzeknek azonban csak kisebb hányada ment el hasznos képzésre. A pénz nagyobb része azt a készséget fejlesztette, amiben az iparág egyes szereplői amúgy sem voltak rosszak: az ügyeskedést.. A hvg.hu korrupcióellenes sorozata.

Sötét ügyleteknek kinyitott kiskapuk

A politika által felülről kinyitott kiskapukról, fillérekből tengődő pénzügyőrökről, a burjánzó feketekereskedelemről, a növekvő korrupcióról, és a hat évvel ezelőtti távozása okairól is beszélt lapunknak Arnold Mihály, a vámhatóság egykori sikeres parancsnoka.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Czeglédy-ügy

Czeglédy-ügy

Czeglédy Csaba Vas megyei szocialista politikus, aki 1998 óta különböző posztokat töltött beaz MSZP-n és a szombathelyi városi közgyűlésen belül. 1998-tól rövid megszakítássalönkormányzati képviselő,...
Eclipse-ügy

Eclipse-ügy

A gépjárművek eredetiségvizsgálatához szükséges informatikai rendszert kiépítő Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. vezérigazgatóját és hat munkatársát 2010 márciusában helyezte előzetes letartóztatásba...
Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyenes Levente 2002-től volt Gyömrő polgármestere, ám miután felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték „folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás...
NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI