Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
adócsalás - költségvetési csalás [X]
Lapok:
VS.hu [X]
Találatok: [74]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Korrupciós eljárás indul a legfőbb brazil ellenzéki politikus ellen

Korrupció miatt eljárás indul a brazil ellenzék vezetője, a két évvel ezelőtti elnökválasztáson Dilma Rousseff ellen alulmaradt Aécio Neves szenátor ellen, aki az államfő elmozdítását célzó eljárás megindításának egyik fő kezdeményezője – jelentette csütörtökön honlapján a brazil legfelsőbb bíróság.

Bebörtönzött azeri újságíró kapta az UNESCO sajtószabadság díját

Khadija Ismaylovát adócsalás és sikkasztás miatt ítélték el, de valószínűleg inkább az elnöki családig elérő korrupcióról szóló riportjai miatt.

Vádat emeltek egy baranyai polgármester ellen

Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, sikkasztás és okirat-hamisítás a vád egy dél-baranyai falu polgármestere ellen - közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

Kutyával fogtak el egy adócsaló maffiózót

11 elfogatóparancs volt érvényben adócsalás és más bűncselekmények gyanúja miatt azzal a kecskeméti férfival szemben, aki közel 10 hónapig bujkált a hatóságok elől. A rajtaütéskor a rendőrség egyik kutyája is közreműködött.

70 millió után nyomoznak Vitézy gumis cégénél

Költségvetési csalás gyanújával nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vitézy Tamás (ex-Helyi Téma) Fidesz-közeliként ismert nagyvállalkozó volt gumi-újrahasznosító cége ellen. 69 millió forint felhasználására kíváncsi a hatóság, merthogy a szóban forgó beruházás annak ellenére sem készült el, hogy két céget is megbíztak azzal. A támogató hatóság a 69 millió forint előleg visszafizetését rendelte el, és megszüntette a projekt támogatását.

Százmilliós körhintacsalást sejtenek egy tőzsdei cég körül

A NAV nyomozóinak gyanúja szerint a tőzsdén jegyzett Masterplast Nyrt. egyik leányvállalata 270 millió áfát nem fizetett be. A módszer egyszerű: körbe-körbe adták el ugyanazt a vasárut szlovák és magyar cégeknek. Egy gyanúsított már van, igaz, őt máris bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják. A Masterplast reagálásában azt írta, „a vádak valótlanok, nyilvánvaló félreértésen alapulnak.” A cég közölte azt is, hogy „igazát a szükséges jogi fórumokon bizonyítani fogja.”

Retteghet, akinek valaha meggyűlt a baja a NAV-val

Januártól közvetlen rálátást kap a kormány egy-egy problémás adóügyre, a vállalkozók azonban már egy apró bakival is könnyen lecsúszhatnak a megbízható adózók jövőre induló kedvezményeiről. Adószakértők szerint bátrabb is lehetett volna a kormány az adózás rendjének átszabásával, ha valóban elejét szeretné venni, hogy az adóhivatal bűnözőnek nézze az ügyfeleket. Az adócsalásokat elsikáló cégtemetők újabb nehézségekkel szembesülnek, a pálinkafőzőknek viszont nagyra tárják a kiskaput. De vajon tényleg megszabadulunk az adóbevallástól?

Nem nyomoznak tovább Messi ellen az adócsalási ügyben

A spanyol ügyészség indítványozta, hogy szüntessék meg az eljárást Lionel Messi adócsalási ügyében. A Barcelona argentin sztárjának édesapjára, Jorge Horacio Messire ugyanakkor másfél éves börtönbüntetés kiszabását kéri a hatóság.

2 milliárd eurót zárolt a román ügyészség a helyi Lukoilnál

Az orosz olajcég egyik romániai finomítójának vezetője ellen indult eljárás, de már a cég hollandiai főrészvényeséig ér az ügy.
Találatok: [74]  Oldalak:   1 2 3 4 5 6 7 8   >  >>

Akták

NAV-botrány

NAV-botrány

Horváth András, ex-adóellenőr 2013 novemberében robbantotta ki a botrányt azzal, hogy azt állította: a NAV-nál kivételezett helyzetben tartanak egy jól körülhatárolható adózói kört, amelynek tagjai...
Simon Gábor-ügy

Simon Gábor-ügy

Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő, államtitkár, az MSZP egykori elnökhelyettese, illetve választmányi elnökét csalással vádolják, pere jelenleg is folyik.       
Cukor áfacsalás

Cukor áfacsalás

2014 januárjában ütött rajta a NAV a Sovereign cukor forgalmazóján, miután az Index leleplező cikket jelentetett meg a cégről.
Kormány vs. Norvég Alap

Kormány vs. Norvég Alap

2014 tavaszán a Kehi a Miniszterelnökség utasítására kezdte el a Norvég Alap által támogatott szervezetek vizsgálatát, melynek végén több szervezetet feljelentett. Azonban a lezárult ügyészségi...
Kamupártok kampányfinanszírozása

Kamupártok kampányfinanszírozása

2013. június 10-én fogadta el az Országgyűlés azt az új, a 2014-es országos választásokra szabott kampányfinanszírozási szabályozást, amellyel kapcsolatban az ellenzék és a civilek kezdettől fogva...
Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyömrői polgármester méltatlansága

Gyenes Levente 2002-től volt Gyömrő polgármestere, ám miután felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték „folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás...
Adócsalás a pécsi plébánián

Adócsalás a pécsi plébánián

A pécsi egyházmegye vagyonkezelőjét, W. Gyulát 2010-ben vatikáni nyomásra mentette fel Mayer Mihály püspök, aki azóta maga is lemondott hivataláról.
V. kerületi ingatlanügyek

V. kerületi ingatlanügyek

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. szerint 2013 szeptemberében áron alul adott el három ingatlant két budapesti kerület. A Fővárosi Önkormányzat mindhárom esetben lemondott elővásárlási...
Vesztegetés az INA privatizációjánál

Vesztegetés az INA privatizációjánál

A horvát ügyészség korrupció és szervezett bűnözés elleni igazgatósága (USKOK) 2013-ban emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. Az USKOK szerint a Mol vezetője 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI