Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Ady Endre (úti) Szociális Otthon Pécel [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Csak a Pécelen temették tömegsírba az idősek otthona halottjait

Tizenhét olyan idősek otthona van, ahol több urnát helyeznek egy sírba, ezekből egy kivételével mindegyikben feltüntetik a sírhelyeken az elhunytak neveit – derült ki a szociális ügyekért és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Czibere Károly által júniusban elrendelt vizsgálatból, amelyről a Magyar Nemzet számolt be.

Nyomoznak a péceli ügyben

Sikkasztás miatt indított büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a péceli Ady Endre utcában található idősek otthonában történtek miatt – közölte lapunkkal a hatóság.

Péceli tömegsír: az ATV megtalálta a vállalkozót

Tovább gyűrűzik a péceli temetőbotrány. Már a polgármester is vizsgálódik, hogy miért tették át közös sírba a helyi idősotthon halottjait.

Pezsgőn és kolbászon tartották a péceli öregeket, de csak papíron

A gyanú szerint rendszeresen elsikkasztotta a magatehetetlen, hozzátartozók nélküli idős emberek nyugdíját a péceli Idősek Otthonának az azóta menesztett vezetősége. Az is előfordult, hogy egy nénitől a 90. születésnapjára az államtól kapott 90 ezer forintot egy nap alatt eltüntették: a számlák szerint olyan édességeket vettek belőle, amiből a cukorbeteg, pépeken élő néni nem is ehetett volna.

Péceli tömegsír: vizsgálatot indított a polgármester

Azt vizsgálják, hogy a helyi idősotthonban elhunytak köztemetésének lebonyolításakor az önkormányzattal szerződésben álló temetkezési vállalkozó megsértette-e a megállapodás bármely pontját.

Feljelent a polgármester a péceli tömegsír ügyében

Vizsgálatot rendelt el a péceli polgármester annak tisztázására, hogy a helyi idősotthonban elhunytak köztemetésének lebonyolításakor az önkormányzattal szerződésben álló temetkezési vállalkozó megsértette-e a megállapodás bármely pontját – közölte a városvezető csütörtökön az MTI-vel. Szőllősi Ferenc független polgármester emellett feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, kegyeletsértés miatt.

Egy sírba helyezték az elhunytakat: kirúgták a péceli idősotthon vezetőjét

Az Index szerdán írt arról, hogy egy péceli idősotthonban korábban köztemetéssel eltemetettek sírjait egy temetkezési vállalkozó felszámolta, mert "túl sok helyet foglaltak", és egy "Ady Endre Szociális Otthon Elhunytjai" feliratú márványtábla alatt egy sírba helyezett mindenkit. A Péceli Idősek Otthonának vezetőjét azonnali hatállyal menesztették.

Súlyos visszaélések a péceli idősek otthonában

Azonnali hatállyal menesztették a Péceli Idősek Otthonának vezetőjét – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán egy más témában tartott fonyódi rendezvényen.

Kirúgták a tömegsírba temető péceli idősotthon vezetőjét

"Felháborítónak tartjuk a Péceli Idősek Otthonában történeteket. Az Emmi Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága a közelmúltban szerzett tudomást az ottani állapotokról, ezt követően soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el, amely súlyos hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel."
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI