Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Állami Vagyonügynökség [X] Kapcsolódó szervezet
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nem ment olajozottan – Áfacsalás, tanulmányírás és a kitiltások

Máig sem cáfolt híresztelések szerint a hazai növényolajgyártás legnagyobb, amerikai tulajdonban álló cégétől érkezhettek azok az információk, amelyek alapján a washingtoni kormányzat magyar főtisztviselőket, „kormányhoz közeli üzletembereket” tiltott ki az Egyesült Államokból. A háttérben az élelmiszer-keres­kedelem pestise, az áfacsalás ijesztő kontúrjai rajzolódnak ki. Rekonstrukciós kísérletünket olvashatják.

Bokros kiállt a cukoripari privatizáció mellett

Kiállt a magyar cukorgyárak privatizációja mellett, azt szükségesnek tartotta Bokros Lajos, az egykori Állami Vagyon Ügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának (IT) tagja, volt pénzügyminiszter pénteken Budapesten a cukoripar magánosítását vizsgáló országgyűlési bizottság előtt.

Semmiért eladott gyárak – Egy fillér sem folyt be az állami kasszába

Az első hat cukorgyár privatizációjából semmi nem került az állami kasszába – hangzott el az ágazat privatizációját vizsgáló bizottság tegnapi ülésén.

Az Antall-kormány ÁVÜ-vezére védi a cukorgyárak privatizációját

Csepi Lajos parlamenti bizottsági meghallgatásán Csepi Lajos azt mondta, hogy a törvényeknek megfelelően járt el az ÁVÜ a cukorgyárak privatizációja során.

Madarakat veszélyeztet a Hubertus Bt. tevékenysége

Súlyosan veszélyezteti a vízi élővilágot a Balaton déli partján, a Nagybereki Fehérvíz Természetvédelmi Területen a Hubertus Bt. tevékenysége – állapította meg frissen lezárult vizsgálatában Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Újabb súlyos ügy a nagybereki madárrezervátumban

Súlyosan veszélyezteti az vízi élővilágot a Nagybereki Fehérvíz Természetvédelmi Területen a Hubertus Bt. tevékenysége - állapította meg a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

Budai rárepült a madárrezervátumra

Természetkárosítás és hűtlen kezelés miatt feljelentést tett Budai Gyula a nagybereki madárrezervátum ügyében. Az elszámoltatási biztos szerint gond van az állami föld bérleti szerződésével, valamint a védett terület vízszintjével is. A haszonbérlő szerint a vádak alaptalanok.

Budai csak az elmúlt évekre utazik

Az elévülési határidőkre hivatkozva csak az elmúlt tíz évre vonatkozóan vizsgálódik és tesz feljelentést Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nagybereki madárrezervátum ügyében – ezt maga az érintett mondta el lapunknak.

Vörös föld - Hogyan került magánkézbe a magyar alumíniumipar?

A környezeti katasztrófát okozó ajkai timföldgyár is akkor került állami tulajdonból magánkézbe, amikor 1995–1997 között lezajlott a Hungalu Rt.-hez tartozó teljes magyar alumíniumágazat privatizációja.
Találatok: [15]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Tocsik-ügy

Tocsik-ügy

Tocsik Márta ellen a Legfőbb Ügyészség 1996-ban indított polgári pert csalás gyanújával, majd az ügyben egy évvel később büntetőeljárási folyamat is megkezdődött. A jogásznő az ÁPV Rt.-vel...
MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI