Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
állami/önkormányzati szerződések [X]
Személyek:
Szentgyörgyvölgyi Péter [X]
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Tud-e nemet mondani a Belváros 66 millió forintra?

A napokban újabb ingatlanok eladásáról döntött az ötödik kerület képviselő testülete. Az egyik egy Deák téri, 237 nm-es lakás, amit annak bérlője, a dr. Sándor ügyvédi iroda vehet meg. Az irodát vezető Sándor Sz. Zsolt ügyvéd gyakran dolgozik a Belvárosnak.

Belvárosi ingatlanbotrány - Szentgyörgyvölgyi folytatja?

Szentgyörgyvölgyi polgármester belejött - írta a Facebook-on Juhász Péter, miután a 444.hu közzétette, miféle lakásértékesítési döntéseket hozott az utóbbi hetekben a Belváros. Az Együtt V. kerületi képviselője szerint a belváros sorra adja el ár alatt maradék ingatlanjait, és "éppen úgy, ahogy a Rogán-klán tagjához illik: pályáztatás nélkül bérbe adja, majd a nyomott értékbecslési érték után 70 százalékos áron, tehát összességében maximum fél áron".

A belvárosi önkormányzat a Buddha Bar hotel ügyvezetőinek is lepasszolt egy nagy ingatlant áron alul, pályázat nélkül

A belvárosi önkormányzat elfogadta ezt a rendeletet is, ami lehetővé teszi, hogy ha az eladandó ingatlant egy évnél régebben bérli valaki, akkor annak elővásárlási joga van a becsült ár 70 százalékán.

V. kerületi ingatlanügy: meditációval spórolhatnak ötmillióért hatvanat

A Collina DM Kft. meditációs és rekreációs központ létesítése címén mentesült az Alkotmány utca 21. alatti helyiségek pályáztatása alól, mivel az önkormányzat szerint közérdek a meditációs központ létesítése.

Juhász megint robbantott, az ötker tagadja az újabb ingatlanmutyit

Az V. kerületi önkormányzat szerint Juhász Péter szándékosan elferdíti a tényeket egy belvárosi ingatlan értékesítésére vonatkozóan. A kerület arra reagált, hogy az Együtt alelnöke sajtótájékoztatón azt mondta: 60 millióval a valós ár alatt adnának el egy Alkotmány utcai ingatlant.

Együtt: hatvan millióval (!) ár alatt adnának el egy belvárosi ingatlant

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja felszólítja Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármestert, hogy ne írja alá azt a szerződést, amelynek alapján a valós árnál legalább hatvan millió forinttal kevesebbért adnának el egy belvárosi ingatlant - ezt budapesti sajtótájékoztatóján közölte a párt alelnöke.

Szorzásban erős tanácsadókkal szerződne újra az V. kerület

Idén is jelentős összeget tervez kifizetni szakértői díjként az V. kerület vagyonkezelő cége annak a könyvvizsgáló vállalkozásnak, amelynek korábbi tevékenysége a belvárosi ingatlanügyekben nyomozást elrendelő ügyészségi iratok szerint két szám összeszorzására korlátozódott. Értékbecslőként pedig ragaszkodik a kerület az alpolgármester édesapja, a KDNP-s Rubovszky György cégéhez.

Nem fogadta be az ügyészség Juhász Péter feljelentését

Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester lakásszerzése ügyében fordult az ügyészséghez az Együtt kerületi képviselője. Juhász szerint "teljesen lehetetlen indoklással és logikaellenes megállapításokkal" látta el az ügyészség az elutasító határozatot. A kerület szerint bebizonyosodott, hogy az ellenzéki politikus hazudik.

Rogán szerint kétmilliárdból még nincs palota

Miért a válság ideje alatt volt a legbőkezűbb az V. kerületi önkormányzat az üzlethelyiségek bérlőivel? Miért járt nekik kedvezmény, ha az ingatlanra évekkel korábban valaki más tett vételi ajánlatot? Kérdések, amelyekre Rogán Antal nem adott választ a belvárosi ingatlanüggyel kapcsolatban.

Séta panamavárosban

Az önkormányzat épületétől Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester lakásáig vonultak ma este sok százan, a belvárosi korrupciós ingatlanügyek elleni tiltakozásul. Az V. kerület vezetése nem tud arról, hogy nyomozás folyna az ingatlanértékesítések miatt.
Találatok: [22]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

V. kerületi ingatlanügyek

V. kerületi ingatlanügyek

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. szerint 2013 szeptemberében áron alul adott el három ingatlant két budapesti kerület. A Fővárosi Önkormányzat mindhárom esetben lemondott elővásárlási...
Trafikmutyi

Trafikmutyi

A dohányzás visszaszorítása ürügyén a kormány újraszabályozta a dohánykiskereskedelmet. A trafik koncessziók odaítélése teljesen átláthatatlanul történt, a pályázatokat jelentős része kormány...
Károly körúti ingatlan féláron

Károly körúti ingatlan féláron

A Blikk 2014 novemberében adta hírül, hogy a Classic Immo Kft. jóval a piaci ár alatt juthatott hozzá egy 212 négyzetméteres belvárosi ingatlanhoz. A károly körúti helyiséget az V. kerületi önkormányzat...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI