Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
államtitoksértés [X]
Találatok: [38]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Letartóztatták a dél-koreai elnököt

Letartóztatták a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje dél-koreai elnököt. A szöuli központi kerületi bíróság előzőleg jóváhagyta a letartóztatási parancsot a vesztegetéssel, hatalommal való visszaéléssel és államtitoksértéssel gyanúsított 65 éves politikus ellen. Pak legfeljebb 20 napig maradhat börtönben a hivatalos vádemelésig.

Letartóztatnák a leváltott dél-koreai elnököt

Letartóztatási parancsot kértek a dél-koreai ügyészek az ország megbuktatott elnöke, Pak Gunhje ellen. Pakot az ellene felhozott korrupciós vádak miatt váltották le márciusban, de az ügyészség most hatalmával való visszaélés és államtitoksértés miatt is vádat emelhet ellene.

Országokon átnyúló korrupciót sejtenek Paks II. ügyében

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja szerint a magyar kormány a német származású Klaus Mangold üzletember segítségével fizetett le brüsszeli döntéshozókat, hogy az ügyben indított kötelezettségszegési eljárást megszüntessék.

Nincs nyomozás a Political Capitalnél

Részben elévülés, részben pedig egy korábbi ítélet miatt megszüntette a volt Nemzetbiztonsági Hivatal és a Political Capital közötti megbízási szerződések ügyében indult eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség.

Szilágyi Richárd: Államtitkok magánkézben

A Századvég huszonegy munkatársa szigorúan titkos minősítési szintig terjedő személyi biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. Tulajdonosai és vezetői ma már államtitkokhoz is hozzáférnek.

Kínos ellentmondások a titkokban turkáló Századvég körül

Nehéz helyzetbe hozta Pintér Sándor a Századvéget. A belügyminiszter elárulta, hogy a kormányzati tanácsokat osztó századvégesek a legféltettebb államtitkokhoz is hozzáférhetnek. Ám csak 2013 vége óta. Előtte nem jutott a Századvég titkos adatokhoz?

Itt a lista, ők férnek hozzá az államtitkokhoz

Továbbra is titok, hogy 2013 előtt eljutott-e a Századvéghez titok, 2013 után azonban jogosan juthatnak minősített dokumentumokhoz a századvégesek. A nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén kiderült, hogy a 21 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező személy között ott vannak a Századvég tulajdonosai és vezetői is.

Van Századvég-ügy, de lezártnak tekintik

Lezártnak tekinti a Századvég-ügyet a nemzetbiztonsági bizottság részéről a parlamenti testület fideszes alelnöke, míg a bizottság szocialista elnöke és ellenzéki tagjai egyaránt azt szorgalmazzák, hogy ha más fórumokon is, de foglalkozni kell még a kérdéssel.

Korrupció: életfogytiglant kapott a vezető politikus

Életfogytig tartó szabadságvesztést kapott az új Kína történetének korrupció miatt elítélt eddigi legmagasabb rangú vezetője, a legfelsőbb politikai vezetés volt tagja, a belbiztonságot korábban felügyelő Csou Jung-kang - jelentette a kínai televízió, a Tiencsin városi bíróság csütörtöki ítéletére hivatkozva.

Erős lobbik csatáznak a kormány új gigaberuházásáért

Sok halogatás és zsákutca után valószínűleg idén elindul az elöregedett helikopterflotta cseréje. A startpisztoly már eldördült, de a versenyzők egyelőre jórészt a színfalak mögött vetélkednek a következő évek legnagyobb magyarországi üzlete érdekében: harminc darab helikopter leszállításáért, amelyről a kormány csak nagyon szűkszavúan nyilatkozik.
Találatok: [38]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Egymásért Egy-Másért-ügy

Egymásért Egy-Másért-ügy

2007 áprilisában számolt be először róla a sajtó, hogy hat, az Egymásért Egy-Másért Alapítványhoz köthető személyt vettek őrizetbe vám- és áfacsalás gyanújával. A gyanúsítottak a vád szerint...
Gripen-ügy

Gripen-ügy

A magyar kormány 2001-ben döntött a NATO csatlakozás után időszerűvé vált harcászati repülő erők fejlesztéséről. Sokáig az Egyesült Államok F 16-os vadászrepülők bérbeadásáról szóló ajánlata...
Paks II

Paks II

Magyarország és Oroszország 2014 januárjában nagy port kavaró megállapodást írt alá a paksi atomerőmű bővítéséről. A szerződést, amely szerint 2014 és 2025 között az orosz állam 10 milliard...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI