Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Intézmények:
Amelus Kft. [X]
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

A terézvárosi ingatlanpanamában odakozmált cég kártérítést kap és ismét megvásárolhatja az Andrássy úti palotát

Az Andrássy út 21. szám alatti ingatlant a VI. kerületi önkormányzat 1,368 milliárd forintért adta el az Amelus Kft.-nek, de közben 733,4 millió forintot fizetnek a cégnek, így az üzletből Terézváros haszna mindössze 634,6 millió forint. A társaságnak azért fizet az önkormányzat, mert 2004-ben egyszer már eladta az ingatlant az Amelus Kft.-nek, de azt a szerződést a Legfelsőbb Bíróság 2010-ben érvénytelennek nyilvánította, miközben a cég már komoly összeget költött az ingatlanra.

Andrássy úti paloták: 2 milliárdot kérnek Terézvárostól

Összesen kétmilliárd forintot követel az Amelus Kft. - a VI. kerületi Andrássy út 21-es számú épület vevője - a terézvárosi önkormányzattól különböző jogcímeken az ingatlan elidegenítésével kapcsolatos eljárásból adódó veszteségeik kapcsán.

Bezsebelt paloták

A Heti Válasz számításai szerint 3-3,5 milliárd forintot bukott az Andrássy úti palotabizniszen a Verók István vezette terézvárosi önkormányzat.

Hunyadi tér - Újabb terézvárosi panama?

A múlt héten a Védegylet feljelentése alapján megindította a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a terézvárosi Hunyadi tér átalakítását célzó szindikátusi szerződés megkötése kapcsán – közölte a hvg.hu-val Várady Tibor, a Védegylet jogásza.

A Védegylet közleménye

A múlt héten a Védegylet feljelentése nyomán BRFK különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen a terézvárosi Hunyadi tér átalakítását célzó szindikátusi szerződés megkötése kapcsán.

Terézvárosnak vissza kell állítania az eredeti állapotot

Semmis a VI. kerületi önkormányzat és az Amelus Kft által megkötött - a Hunyadi tér felújítására vonatkozó - szerződés - közölte a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal. Civilek már ősszel jelezték aggályaikat.

„Nem akarunk még egy Nagymező utca szindrómát”

A Hunyadi téri csarnok, piac és az egész tér átalakítását szeretné megakadályozni egy nemrég alakult civil szervezet. Ennek a legkevésbé az önkormányzat örül. Videó.
Találatok: [19]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Mélygarázs

Mélygarázs

„A Nagymező utcai botrány szálai 2001-ig nyúlnak vissza. A VI. kerület akkor kötött szerződést a beruházóval egy 350 férőhelyes mélygarázs megépítéséről. Az építési engedély 2006-ban vált...
Balettintézet eladása bagóért

Balettintézet eladása bagóért

Terézváros Borsány György szocialista polgármester vezette önkormányzata 1997-ben adta el a Balettintézetnek helyt adó épület az izraeli Elbit (Plaza Centers) csoportnak mindössze 220 millió forintért....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI