Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Aranybonusz 2000 Kft. [X]
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Magát nyomta le az állam Vajnáékért

A nemzetgazdasági tárca titkolózik, a Szerencsejáték Zrt. pedig szemérmesen félrenéz és beletörődik, hogy a kaszinómutyi vesztese lett: a koncessziók kiosztásánál a jelek szerint állami segítséggel nyomta le az állam cégét a debreceni focicézár és a filmipari kormánybiztos érdekeltsége. Ráadásul kétséges, hogy a könnyített feltételeknek megfeleltek-e egyáltalán a győztesek. A Szerencsejáték Zrt. nemhogy nem nyert, milliárdokat veszít. Az pedig már senkit nem zavar, hogy a piacnyitás ellentétes mindazzal, amit a kormány "krédóként" eddig vallott.

Buják Attila: Főnyeremény

„A mi politikai családunk krédójával önmagában ellentétes a szerencsejáték” – mondta Lázár János a nyerőgépek puccsszerű betiltásakor. Hosszú út vezetett a puritán betiltástól a kaszinókoncesszió állami feltételeinek meghirdetésén át (2013) az első engedélyek mostani kiadásáig. Előttünk áll a két győztes, aki a politikai család krédójától idegen terepen – a kaszinók és night-clubok világában – teszi próbára képességeit. Andy Vajna filmcézár-kormánybiztos és Szima Gábor futballcézár-üzletember személyében a hét kaszinó megbízható kezekbe került. Néhány csavar azért volt a történetben. BUJÁK ATTILA írása.

Az állami hivatalok nem akadtak fenn Vajna céghálóján

Nem volt 25 eurója (plusz áfa) ellenőrizni Andy Vajna kaszinónyertes cégének tulajdonosi struktúráját az állami hivataloknak. Az átláthatatlan tulajdonosi struktúrájú társaság így most az állami Szerencsejáték Zrt. kaszinóját is átveheti.

Különös cégügyek az állami kaszinóbiznisz hátterében

Andy Vajna kormánybiztos öt, Szima Gábor vállalkozó, a debreceni focicsapat volt tulajdonosa két kaszinókoncessziót kap. A koncessziókat nyilvános pályázat nélkül osztotta ki a nemzetgazdasági minisztérium, erre a szerencsejáték-törvény lehetőséget ad a tárcának. A döntésnek mindkét kedvezményezettnél vannak különös részletei.

Andy Vajna és Szima Gábor viszi a kaszinókat

nemzetgazdasági tárca közzé tette, hogy ki alakíthat ki kaszinókat az országban. A nyertes két kormányközeli vállalkozás érdekkörébe tartozó társaság lett.
Találatok: [5]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI