Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Kuna Tibor cégei a Szerencsejáték Zrt.-nél is jól teljesítenek

Üzleti titokra hivatkozva nem adta ki a Szerencsejáték Zrt. az Átlátszó közérdekű adatigénylésére a Hungaro Control Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-vel 2016-ben megkötött szerződéseit, pedig az adófizetők forintjait állami cégnél költötte el. Szerkesztőségünk pert indít a kontraktus kiadásáért. A Szerencsejáték egyébként legszívesebben a kormányzat által igen kedvelt Kuna Tibor kommunikációs cégeinél költi el a pénzét: mintegy 10 milliárd forint értékben kötött szerződést a Trinity Communications Kft.-vel és a Young and Partners Kft.-vel.

Több tízezer biztonsági őr dolgozhat feketén az állam orra előtt

Szavakban erősen küzd a kormány a fekete foglalkoztatás ellen, de van egy szakma, ahol semmit sem tesznek, pedig tízezrek dolgoznak feketén. Ők a személy- és vagyonőrök, akiket a köznyelv biztonsági őrökként ismer. Ott vannak mindenütt: az illatszerboltban, a murvával felszórt parkolók lakókocsijaiban, a hétvégi meccseken, az elektronikus kapukat helyettesítik a metróban. Társadalmi megbecsülésük a taxisokéval vetekszik, átlagos bérszintjük pedig mélyen az átlag alatt.

Pintér volt cége nem bízza a szerencsére

Több mint 300 ezer forintot keres naponta Pintér Sándor volt cége a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából - derült ki a K-Monitor Közhasznú Egyesületnek megküldött vállalkozási szerződésből.

Havi hatmillió Pintér excégének

Napi több, mint 300 ezer forintot keres Pintér Sándor volt cége a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából, derült ki a K-Monitor Közhasznú Egyesületnek megküldött vállalkozási szerződésből.

Pert nyert az [origo] és a TASZ az MVM ellen

Pert nyert a TASZ és az [origo]: a Magyar Villamos Művek (MVM) nem titkolhatja el üzleti titokra hivatkozva egy őrző-védő céggel kötött szerződését. Az MVM állami vagyonnal gazdálkodó szerv, ezért nem tagadhatja meg a Pintér Sándor belügyminiszter volt biztonsági cégével kötött szerződés adatainak kiadását. Az ítélet nem jogerős.

Nem titkolhatja az MVM az őrző-védő szerződéseit

Állami vagyonnal gazdálkodó vállalat nem titkolhatja el üzleti titokra hivatkozva az őrző-védő céggel kötött szerződést – mondta ki a bíróság az Origo és a Társaság a Szabaságjogokért (TASZ) az MVM és a Pintér Sándor érdekeltségi körébe tartozó CBSZ Zrt. között kötött szerződés nyilvánosságra hozataláért indított perében.

Schmitt Pál tudja, hogy mit írt alá?

A Magyar Villamos Művek nem tudja, hogy kiket dotálnak akár milliókkal is. Egy biztos, Schmitt Pál még elfogadta a cég támogatását. Pintér Sándor volt cégéről viszont ki fog derülni valami.

Pert nyert a TASZ az MVM ellen

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Origo újságírója első fokon, nem jogerősen pert nyert a Magyar Villamos Művekkel (MVM) szemben, közölte a TASZ. Azért perelték be a társaságot, mert nem engedte megismerni a Pintér Sándor belügyminiszter volt biztonsági cégével (CBSZ Zrt.) kötött szerződésének adatait.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

CBSZ-megbízások

CBSZ-megbízások

Pintér Sándor belügyminiszter 2010. márciusban eladott cége, a Civil Biztonsági Szolgálat június óta a Terror Háza Múzeummal, a Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB), a Szerencsejáték Zrt-vel, a Magyar...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI