Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
E.on [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Sesztákék szerint rendben volt az E.ON-vétel

A nemzeti fejlesztési minisztérium az ég világon semmi hibát nem lát az E.ON hazai gáznagykereskedőjének és gáztárolócégének tavalyi megvásárlásában. A két cégért az állami MVM 281 milliárdot fizetett, bár akkori értékük mínusz több százmilliárdra is rúghatott; emiatt hűtlen kezelés gyanújával a napokban feljelentések születtek.

Gigabukta az E.ON-vétel

Az Orbán-kormány rendkívül rossz üzletet kötött a német E.ON-csoporttal. A tavaly megvásárolt gáznagykereskedő cég és a gáztárolók értéke akár több százmilliárd forinttal is kevesebb lehet annál, mint amennyit az állam fizetett.

Óriási bukta a rezsiharcban

Közzétették az E.On-vásárlást előkészítő, eddig titkos dokumentumokat. Az anyagokból kiderül, tényleg sokkal drágábban vettük meg a cégeket, mint amennyit reálisan értek, a nemzeti vagyonkezelő szerint szabálytalan volt már az előkészítés is, és felvetődik a tiltott állami támogatás kérdése. A 260 milliárdos vásárlás valójában 465 milliárdba került, a tárolókat pedig azért vették meg, hogy egy részüket bezárják.

Akár 600 milliárd forint veszteséget okozhat az Eon földgáz-nagykereskedő megvásárlása

Másfél évvel ezelőtt indítottunk pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen, hogy megismerhessük az állami tulajdonú Magyar Villamos Műveknek az Eon földgáz-nagykereskedő és a földgáztározók megvásárlásáról döntő közgyűlésére kiadott mandátumot és az azt megalapozó előterjesztéseket. A Vagyonkezelő utolsó töltényig küzdött, hogy elzárhassa ezeket a nyilvánosság előtt, de mind első fokon, mind másodfokon, mind pedig a Kúria előtt nyertük a pert. Most pedig végül megkaptuk az iratokat is, amiket közzé is teszünk. Kezdjük érteni, miért nem akarta kiadni az előterjesztéseket a Vagyonkezelő: azok az E-on földgáz-nagykereskedő piaci értékét a Take-or-Pay kockázatok beárazásával együtt -600 milliárd forintra, nem tévedés, mínusz hatszázmilliárd forintra teszik.

E.On-államosítás: újabb pert nyert az atlatszo.hu

A Magyar Nemzeti Vagyonügynökségnek (MNV) ki kell adnia az E.On-vásárlásokkal kapcsolatos dokumentumokat az atlatszo.hu-nak – így döntött a Kúria. A dokumentumokból végre kiderülhet, mi alapján döntöttek 350 milliárd forint sorsáról. A Kúria szerint a korábban eljáró bíróságok nem sértettek eljárási szabályt és az alperes MNV nem bizonyította, hogy az üzleti titokként, vagy a döntés megalapozását szolgáló adatkénti megtagadás jogszerű lenne, ezért az MNV-nek ki kell adnia a kért dokumentumokat.

Brüsszel vizsgálódik az E.On-ügyben

Megkezdte az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága az MSZP által az E.ON-ügyben tett ­beadvány vizsgálatát – ezt a brüsszeli illetékesek erősítették meg a Népszabadság munkatársának.

E.ON-ügy: Már Brüsszelben a beadvány

Az MSZP szerint a magyar emberek érdekében lépnek, a Fidesz szerint ez hazaárulás. Véglegesítették és elküldték azt a beadványt Brüsszelbe, amelyet az MSZP elnöke, Mesterházy Attila és a párt egyik EP-képviselője, dr. Gurmai Zita jegyez az E.ON-ügyben – értesült a Népszabadság.

Jávor Benedek feljelentést tett az E.On-ügyben

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen az E.ON gázüzletága megvásárlásának ügyében.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI