Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) [X]
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Perelni kellett az ELTE-t, hogy megtudjuk, hova ment a közpénz

Közérdekű adatigényléssel fordultunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez, hogy adják ki nekünk a 2015-ös pót-gólyatáboruk költségeit. Az ELTE először megszakította velünk a kommunikációt és csak egy peres eljárás hatására adta ki az Orientációs Napok költségkimutatását.

A dékán és a HÖK kétes szerződésekkel mozgattak át pénzeket a jogi kar alapítványába

Több millió forintot mozgattak át az ELTE jogi karának hallgatói önkormányzatától a kari alapítványba a hallgatói önkormányzat tisztségviselői – mutatják az Átlátszó Oktatás birtokába került dokumentumok. A kar dékánja, Király Miklós aláírásával ellátott szerződések értelmében 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben összesen legalább két és fél millió forintot utaltak ki a mindenkori HÖK-elnökök támogatásával tizenegy hallgatónak, azzal megállapodással, hogy a kiutalt összeget befizetik a kari alapítványhoz.

Az ELTE hallgatói önkormányzata mégsem annyira elkötelezett a nyilvánosság mellett

Májusban kérdeztük meg az ELTE-t, hogy mennyit keresnek a HÖK-ösök. Az egyetem nem árulta el az adatokat, ezért pert indítottunk. A hallgatói önkormányzat viszont akkor azt mondta, hogy ők „támogatják a teljes nyilvánosságot”. A kifizetéseket ennek ellenére ők is csak nevek nélkül adták ki.

Tanári nyomásgyakorlásra hivatkozva szavaztak érvénytelenül a hökösök

Előre megbeszélten adtak le érvénytelen szavazatokat a Hallgatói Önkormányzat küldöttei az ELTE BTK április 30-ai dékánválasztó Kari Tanács ülésén. Döntésüket az akkori HÖK elnök, Sujtó Attila az oktatóktól érkező nyomásgyakorlással indokolta. A szavazás így, 17 érvénytelen szavazat mellett Dr. Borhy László győzelmével zárult.

Hiába vesztett pert, az ELTE már megint nem árulja el a HÖK-ös kifizetéseket

Két év pereskedés után árulta el az Eötvös Loránd Tudományegyetem, hogy a jogi kar hallgatói önkormányzat tisztségviselői mennyit keresnek. Most rákérdeztünk a frissebb számokra, de az ELTE már megint nem árult el mindent. Természetesen perelünk.

ELTE: törvényes a milliós ösztöndíj

Az ELTE szerint bár néhány kirívó esetben egy-másfél milliós ösztöndíjtételeket is kifizettek, nem merült fel a törvénytelenség gyanúja, a rendelkezésre álló keret felosztása minden esetben a jogszabályi előírások és az egyetemi szabályzatok szerint történt és történik.

Másodfokon is pert nyertünk az ELTE ellen

A G. Szabó Dániel kollégánk azért harcolt az ELTE ellen indított perben, hogy nyilvánosságra kerülhessenek, hogy kik és miért vettek fel pénzeket a jogi kar hallgatói önkormányzatából. A per már jó régen folyt.

Történelmi győzelem az információszabadságban

Soha többé ügyeskedés, soha többé titkolózás: mostantól minden HÖK-ös jutalom nyilvános lesz az ELTE jogi karán. Legalábbis, ha a HÖK-ön múlik, mert a bürokraták még keresztbe tehetnek az ötletnek. Megérte beperelni őket, megérte cikkek tömegét írni róluk. Az ELTE jogi karán olyan szabályozást fogadott el a HÖK, ami szerint aki jutalmat kap a szervezettől, annak vállalnia kell, hogy kiteszik a netre a nevét, meg az összeget amit kapott. Hihetetlen, de igaz!

Március 11-én tárgyalás az ELTE elleni információszabadság perben

Első fokon megnyertük az ELTE jogi kar hallgatói önkormányzatának gazdálkodásáról szóló adatokért indított perünket, de az egyetem fellebbezett. Most pedig már azt is tudjuk, hogy a másodfokú tárgyalás március 11-én 12:30-kor lesz a Fővárosi Ítélőtáblán (Bp., II. Fekete Sas. u. 3.) a fszt. V. ajtó mögötti tárgyalóban.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI