Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. [X]
Találatok: [4]  Oldalak:   1

Feljelentettük az Erzsébet-utalványokat forgalmazó céget

2013 óta próbáljuk kinyomozni, hogy mennyiért reklámozzák az Erzsébet-utalványokat. 2014-ben még elvesztettük az elsőfokon megnyert perünket egy, az adatkérésünkre szabott törvénymódosítás miatt, de azóta előbb az Alkotmánybíróság, majd azt követve a rendes bíróságok gyakorlata is a közpénzekre és a közvagyonra vonatkozó adatok szélesebb nyilvánossága irányába változott. Így 2017-ben újra nekiveselkedtünk az ügynek, és idén februárban végre jogerősen megnyertük a pert. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki az adatokat, ezért büntetőfeljelentést tettünk.

Sepsi Tibor: Bizottsági módosító az infotörvény-módosításhoz: a lényeg változatlan

A kormánytöbbség az Áder-vétó után másodszor is nekifut az információszabadságról szóló törvény módosításának. Az eredeti szöveghez mérten szűkülhet, de továbbra is parttalan megtagadási hivatkozást ad az Infotv.-nek a közadatokhoz való hozzáférést korlátozó módosítása.

Titkolózik és fenyeget az Erzsébet Utalványforgalmazó

Az atlatszo.hu pert indított a az Erzsébet Utalványforgalmazó és Gazdasági Szolgáltató Kft. ellen az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatos gazdálkodási adatok megszerzése érdekében.
Találatok: [4]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI