Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Esztergom Város Önkormányzata [X]
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Újra áll a bál Esztergomban

A polgármester visszavonta költségvetési előterjesztését a testület csütörtök esti ülésén, mert a Fidesz-KDNP-frakció nem szavazta meg, hogy alkalmanként egymillió forintos keretösszeg felhasználásáról szabadon dönthessen.

Milliós hűtlen kezelés az esztergomi önkormányzat cégénél?

Gyanúsan kevés, mindössze 10 millió forint nyereséget "ismert be" a városgazgálkodási feladatokat ellátó esztergomi Strigonium Zrt. annak ellenére, hogy kifejezetten nagy jövedelmeket hozó tevékenységekkel foglalkozik. A város vezetője emiatt jogi lépéseket fontolgat a cég ellen.

Beletört Esztergomba az ÁSZ bicskája

Felfüggesztette az esztergomi önkormányzat pénzügyi helyzetének helyszíni ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), mert a város vezetése nem adta ki az önkormányzati cégek adatait.

Esztergomot még az ÁSZ is húzza

Szabálysértési eljárást indított az Állami Számvevőszék az esztergomi önkormányzat ellen a közelmúltban, mert határidőre nem tett eleget a város pénzügyi helyzetének vizsgálatához szükséges adatszolgáltatási kötelezettségének - jelentette be az ÁSZ elnöke.

A polgármesterek zsebcicáivá válhatnak a jegyzők a kormány tervei szerint

Nagyobb hatalmat kapnának a polgármesterek, amennyiben a parlament is jóváhagyja a kormány önkormányzati átalakítással kapcsolatos elképzeléseit. Egyesek szerint azzal, hogy a polgármesterek nevezhetnék ki és menthetnék fel a jegyzőt, utóbbiak a jelenleginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kerülnének.

Lázár: Minisztert idén nem cserélünk

Lázár Jánossal készült kétrészes interjúval okozunk örömöt olvasóinknak. Ma pártfinanszírozással, Esztergommal, operettkatonákkal és kormányzati fáradtsággal folytatjuk a tegnapi beszélgetést.

A korrupció és a sült demagógia volt a téma a parlamentben

Kósa Lajos a korrupció pártjának nevezte az MSZP-t, Schiffer András pedig arról érdeklődött napirend előtt, hogy ki számoltatja el az elszámoltató fideszeseket.

Budai Gyulához fordul az LMP

A Lehet Más a Politika az elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul. Meglátásuk szerint Esztergomban az elmúlt években számtalan gazdasági visszaélés történt.

Itt az ÁSZ-jelentés Esztergomról!

Némi huzavona után nyilvánossá minősítette az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Esztergom előző, fideszes vezetése gazdálkodásának ellenőrzéséről készült jelentését, melyet ma honlapján közzétett a város új, független polgármestere is.
Találatok: [16]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Visszaélések az esztergomi polgármesteri hivatalban

Visszaélések az esztergomi polgármesteri hivatalban

Esztergom neve az önkormányzatban kialakult patthelyzet és különböző korrupciós ügyek kapcsán újra és újra felbukkant a médiában, miután 2010-ben új városvezetés alakult, és Meggyes Tamást Tétényi...
Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő...
Zuschlag-ügy

Zuschlag-ügy

Az ügyészség először 2005-ben indított vizsgálatot különböző alapítványok és egyesületek ellen számviteli fegyelem megsértése miatt, 2007-ben pedig már Zuschlag János szocialista parlamenti képviselő,...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI