Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
FHB Bank [X]
Találatok: [3]  Oldalak:   1

Amikor az FHB visszavette harmincmilliárdos kötvényét, Seszták miniszter úgy döntött, hogy [minősített adat]

Amikor Spéder Zoltán még nem volt kegyvesztett, akkor bankja, az FHB számos alkalommal nagy segítséget kapott a most kormányzó rezsimtől. Az egyik ilyen alkalom az volt, amikor 2012 végén valamilyen rejtélyes befektető megvásárolt (lejegyzett) a banktól egy harminc milliárd forintos kötvényt. Ez a híres-hírhedt XS0867086042 ISIN kódú értékpapír.

Az adófizetőknek semmi köze hozzá, hogy a kormány kisegíti-e a haverjait közpénzből

A 444 írt először hosszan azokról a rejtélyes kötvényekről, amiket 2012-ben adott el az FHB Nyrt. rejtélyes „külföldi” befektetőknek. Rengeteg jel mutat arra, hogy ez a „külföldi” befektető igazából a magyar állam. Viszont ha tényleg a magyar állam vagy valamelyik cége vette meg a papírokat, akkor az állami vezetőknek, a pénzügyi felügyeletnek és az FHB igazgatóságának is, legalább az EU előtt kellene elszámolnia, és tisztázni, hogy ez akkor tényleg tiltott állami támogatás, és tényleg a befektetők megtévesztése volt-e, na meg hogy megfelelően gazdálkodtak-e az állami vagyonnal, amikor úgy döntöttek (ha úgy döntöttek), hogy az FHB-t segítik ki belőle.

Osztrák a magyar médiapiacon: 24 óra alatt 1 milliárd forinttal hízott

A kifogástalan osztrák úriember azt szokta meg Bécs és Pozsony között fekvő otthonában, hogy reggel fél hatkor már minden újság a postaládájában van. Szerinte van jövője a nyomtatott sajtónak. Heinrich Pecina nem ismeretlen a magyar piacon. Befektetőtársasága, a Vienna Capital Partners jelenleg is tulajdonosa az FHB Banknak, korábban az ő kezén fordult meg a Borsodchem és a TVK is, most pedig új lapkiadót indított Mediaworks Hungary néven a Népszabadság, vidéki napilapok és női magazinok bázisán.
Találatok: [3]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI