Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Hankook [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

"Sok hibát követtem el" - Kóka János, az SZDSZ elnöke

Miért nem lehettek egyből nyilvánosak a Hankook-szerződés adatai, miközben a gumigyár az adókedvezményekkel együtt 20-25 milliárd forint közpénzt kap?

Nyilvánosságra került különleges bánásmód a Hankook-szerződésben

Nem ok nélkül halogatta a gazdasági minisztérium a Hankook gumigyárral kötött támogatási szerződésének nyilvánosságra hozatalát: a most közzétett 2005-ös megállapodás elképesztő kedvezményeket biztosított a dél-koreai óriáscégnek.

Távol tartja a GKM a Hankooktól a riválisokat

Csaknem 16 milliárdos állami támogatást kapott a Hankook gumiabroncsgyártó a GKM-mel aláírt, bírósági döntés után nyilvánosságra hozott szerződés értelmében. Ráadásul a minisztérium vállalta azt is, hogy a cég szószólója lesz.

A legnagyobb kedvezmény elve

Lapzártánkig szinte a teljes magyar sajtó figyelmét elkerülte, hogy a gazdasági tárca közzétette a Hankook gumicéggel kötött, sokat támadott szerződését.

Földes Ádám: Titokzokni

Talán a bejglivel indult el a végzetes spirál. A millenniumi tűzijátékra költött 765 millió forint felhasználásának pontos részleteiről anno annyi derült ki Stumpf István minisztertől, hogy "minden magyar állampolgárra összesen 76 forint 50 fillér plusz áfa [jutott], azaz ezeréves születésnapunkhoz mindenki egy tortaszelet árával járult hozzá".

Hankook-szerződés: Kókának bíróság előtt kell felelnie?

Ismét per fenyegeti a gazdasági tárcát. Tavasszal az Index beperelte a minisztériumot azért, hogy adják ki a Hankook koreai céggel kötött, 15 milliárdos támogatást is tartalmazó szerződést.

Ki kell adni a Hankook-szerződést

Tizenöt napon belül ki kell adnia a gazdasági tárcának a Hankook-abroncsgyár támogatási szerződését az azt kérő újságírónak.

Elsőfokon nyilvános a Hankook-szerződés

Elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság a Hankook-szerződés kiadására kötelezte a gazdasági tárcát.
Találatok: [8]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI