Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Igazságügyi Minisztérium [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Hatalmasat sumákol a kormány: nem mondja meg, kiket jelölt strasbourgi bírónak

Nem tisztességes, nem átlátható és nem konzisztens az a folyamat, amelyben a kormány eldöntötte, ki lesz Magyarország három strasbourgi bírójelöltje – áll a Helsinki Bizottság közleményében.

Kinyílott a pitypang: Újabb 300 millió forint Kerényinek

A Magyar Közlöny legfrissebb számában olvassuk, hogy a „tudatos nemzeti közjogi gondolkodás és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése ügyével összefüggő feladatok finanszírozására” 300 millió forintot szán a kormány. A pénz az Igazságügyi Minisztériumon keresztül jut el a miniszterelnöki megbízotthoz, Kerényi Imréhez.

Négymilliárdért őrzik a védett személyeket

Féléves pereskedés után kiderült, mégiscsak létezik a rendvédelmi szerveknél adat arról, hogy mennyit költöttek az őszödi beszéd után személyvédelemre.

Két minisztériumot perelnek

Közérdekű adat közlésének elmulasztása miatt a Szabadság Kör nevében Balog Zoltán fideszes parlamenti képviselő és Gulyás Gergely ügyvéd beperelte az Országos Rendőr-főkapitányságot és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot.

Beperelték az igazságügyi minisztériumot

A fideszes politikusokat és jobboldal értelmiségieket tömörítő Szabadság Kör beperelte az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot

Kötélhúzás állami milliók felett

Takács Albert még hivatalban lévő igazságügyi miniszterként tavaly december 19-én rendeletet adott ki, amely egyetlen napra szólt, ugyanis a rendelet a zárórendelkezése szerint a hatálybalépést követő napon már hatályát is vesztette.

Lex Molba bújt lex Microsec

Az igazságügyi tárca a "lex Molban" számos olyan jogszabályt is módosítana, amelyeknek legfeljebb érintőleges köze van az ügyhöz.

TASZ: Milliárdos Microsoft-szerződéseket titkolnak minisztériumok

"A Társaság a Szabadságjogokért 2006 nyarán közérdekű adatigényléssel fordult a GKM-hez és az IRM-hez, melyben a több milliárd forint értékű Microsoft-szerződések másolatának megküldését kérte" - áll a TASZ lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Orbánék Microsoft-szerződéseit sem adják Gyurcsányék

Sehol sem könnyű feladat a Microsoft-szerződések titkainak kifürkészése. Több európai ország jogvédőivel együtt Magyarországon a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) próbálkozott az állami szerződések megismerésével. Nem megy nekik.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI