Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Személyek:
Joáv Blum [X]

Joáv Blum

Joáv Blum izraeli-magyar állampolgár a Zsidó Világszövetség alelnöke, örökös tagja a jobboldali Likud pártnak, emellett 2000 óta Magyarországon is érdekelt ingatlanbefektető. Nevéhez köthető a sukorói telekcsere.

Találatok: [9]  Oldalak:   1

Sukoró-ügy: az MNV kérte a telekcserét

Váry András, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori igazgatója szerint Tátrai Miklós, a szervezet vezérigazgatója kérte azt, hogy a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóberuházáshoz szükséges állami földek értékesítését ingatlancserével oldják meg. Erről a vagyonkezelő tulajdonosi ügyekért felelős volt vezetője a Szolnoki Törvényszéken, a Sukoró-ügyként ismert büntetőper szerdai tárgyalásán beszélt tanúként.

Orbán Viktor ismerhette a Sukoró-beruházás részleteit - vallotta egy tanú

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök hajdani személyi titkárát, főtanácsadóját, kabinetvezetőjét, a miniszterelnöki hivatal több más munkatársát, valamint Joav Blum izraeli üzletember egyik tanácsadóját is meghallgatták ma Szolnokon, az úgynevezett Sukoró-per tárgyalásán.

Gyurcsányt meggyanúsították, nem kér mentelmi jogából

A Legfőbb Ügyészség mentelmi jogom felfüggesztését kezdeményezte - tette közzé Gyurcsány Ferenc pénteken a Facebookon. A gyanúsításra Sukoró kapcsán került sor, bár a fejlemények azt valószínűsítik: az ügyben semmire sem jutott a kétéves nyomozás.

A legfőbb ügyész kivár

A legfőbb ügyész egyelőre nem tett indítványt a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztésére. Gyurcsányt több mint egy éve jelentették fel hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Izraelt is megkeresi a kormány Sukoró-ügyben

Budai Gyula miniszterelnöki megbízott az izraeli nagykövettől kért tájékoztatást Joáv Blum ügyében.

Vesztes vagyonkezelő

Jogerősen pert nyert a Lehet Más a Politika (LMP) tegnap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. ellen a sukorói telekcsereiratok kiadásának ügyében. Az ellenzéki párt lapunkhoz eljuttatott közleménye rámutatott: még tavaly szeptemberben indítottak pert a vagyonkezelő ellen, amiért nem voltak hajlandók nyilvánosságra hozni a részben közérdekű, részben pedig közérdekből nyilvános adatokat.

Bíróságra viszi a sukorói szerződést a vagyontanács

Joav Blum kaszinóberuházót a megyei bíróság hivatalosan is fiktív lakossá nyilvánította Sukorón, igaz, ez nem oszt, nem szoroz, hiszen a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács ettől függetlenül megtette a jogi lépéseket a vitatott telekcsereügylet semmissé nyilvánítása érdekében.

Civil petíció a közérdekű adatokért

Egyelőre nem reagáltak a sukorói önkormányzat képviselői a helyi civileket tömörítő Angelika Egyesület petíciójára, amelyet még a múlt héten adtak át Molnár Gábor polgármesternek – tájékoztatta lapunkat Szigeth Gábor, a szervezet elnöke.
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Kormányzati negyed

Kormányzati negyed

2006 decemberében döntött a kabinet a kormányzati negyed megépítéséről, az építkezés helyének pedig a Nyugati Pályaudvar mögötti területet jelölték ki. A Fidesz 2007-ben a Legfőbb Ügyészséghez...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI