Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
KDNP [X]
Találatok: [23]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Orbán egyházának is fontos lesz a sport

Elhalmozza támogatásokkal a kormány Orbán Viktor kedvenc egyházát. A reformátusokkal kötött megállapodásból kihagyták a menekülteket, a sport viszont jócskán bekerült.

Tévedésből az MSZP is megszavazta a TAO-pénzek titkosítását

Továbbra sem tudni, meddig tart még az MSZP ámokfutása, amin jóérzésű ember már felháborodni sem tud, inkább csak elhűlve nézni, mit művel a legnagyobb magyar baloldali ellenzéki párt. Most például a Fidesz és a KDNP mellett a teljes MSZP-frakció is megszavazta a kormány utolsó pillanatban benyújtott törvényjavaslatát, ami titkosítja az adókedvezményeket.

Csúnyán elbénázta az MSZP? Megszavazták stadionpénzek titkosítását

A Fidesz és a KDNP mellett a komplett MSZP frakció is megszavazta a kormány rapid törvénymódosítását, amely titkosítja az adókedvezmények nyilvánosságát.

Fidesz-kampány: a korrupció jobban teljesít

A források és a kiadások továbbra is átláthatatlanok, az ellenfeleinél majd háromszor többet költő Fideszt pedig a kormány és önkormányzatok sokasága is segítette – derül ki több szervezet közös vizsgálatából, amely során azt összesítették, mire mennyit költöttek a pártok az önkormányzati választás előtti kampányban.

Semjén Zsolt nyaralóját piszkálja az MSZP

Az MSZP szerint Rogán, Kósa és Szijjártó luxusvillái mellett Semjén Zsoltnak is problémás a vagyonnyilatkozata, a KDNP szerint a 102 négyzetméteres balatoni üdülővel semmi gond nincs.

Az MSZP és az SZDSZ érveivel vág vissza Kubatov Gábor

A botrányos bajai időközi választások után a TI Magyarországgal közösen adatigényléssel fordultunk a két legerősebb jelöltet, Kovács Csabát és Teket Melindát támogató pártokhoz.

Trafik - A KDNP visszautasít mindennemű gyanúsítgatást

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) visszautasít mindennemű gyanúsítgatást - így reagált a kisebbik kormánypárt Molnár Csaba független képviselő levelére kedden az MTI-nek.

Újságírók, sportolók és celebek a frakciók fizetési listáján

A 444.hu április végén kérte ki az országgyűléstől a frakciók tételes költéseit. Első adatkérésünk után a parlament tisztviselői egyeztetni hívtak, és megállapodtunk, hogy az eredetinél kevesebb adattal is beérjük, hogy ne adjunk teljesíthetetlen feladatot a hivatalnak.

A kormány eldughatja a közérdekű adatokat

A parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely korlátozná a közérdekű adatok megismerését. A képviselők szerint az állampolgárok nem ismerhetik meg olyan mélységben az állam működését és gazdálkodását, mint az ellenőrzésre szakosodott állami szervek, mert a "visszaélésszerű, általános jellegű" adatigénylések indokolatlan mértékben akadályozzák az adatgazda munkáját.

Pofonegyszerű ukázt kaptak a trafikokról a fideszesek

Valóban nem mindenhol a pályázatok alapján dőlt el fideszes képviselők szerint, hogy ki nyithat majd nemzeti dohányboltot. Az ismerősök helyzetbe hozását egyikük sem tartja ördögtől valónak, sőt, van, aki szerint ez természetes. Botrányra senki nem vágyott, de több befolyásos fideszes szerint nem volt mit tenni: az ékegyszerűségű ukáz Rogán Antal és Lázár János munkatársaitól jött.
Találatok: [23]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

Trafikmutyi

Trafikmutyi

A dohányzás visszaszorítása ürügyén a kormány újraszabályozta a dohánykiskereskedelmet. A trafik koncessziók odaítélése teljesen átláthatatlanul történt, a pályázatokat jelentős része kormány...
TAO-pénzek

TAO-pénzek

A kormány a társasági adó szabályozásának (1996. évi LXXXI. törvény) átalakításával lehetőséget teremtett arra, hogy az adózók kedvezményezett célokra tegyenek felajánlást.   A látványsportágak átláthatatlanul jutottak...
Szijjártó Péter ingatlanjai

Szijjártó Péter ingatlanjai

A külügyminiszterré 2014. szeptemberében kinevezett Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata alapján évek óta milliókkal többet tesz félre, mint amennyit keres.
Kósa Lajosné lakása

Kósa Lajosné lakása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál vagyongyarapodási, a parlament illetékes bizottságánál pedig vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Kósa Lajossal és feleségével szemben az Együtt-PM és a Demokratikus...
Kamupártok kampányfinanszírozása

Kamupártok kampányfinanszírozása

2013. június 10-én fogadta el az Országgyűlés azt az új, a 2014-es országos választásokra szabott kampányfinanszírozási szabályozást, amellyel kapcsolatban az ellenzék és a civilek kezdettől fogva...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI