Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) [X]
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>

Nem vizsgálják Schmitt vagyonát

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága - elutasítva a Blikk kezdeményezését - úgy döntött, nem indít vagyonnyilatkozati eljárást Schmitt Pál volt köztársasági elnök ellen.

Hihetetlen! Schmitt nem nyilatkozott a vagyonáról

Schmitt Pál (69) elmulasztott vagyonnyilatkozatot tenni, noha törvény kötelezi rá! A köztársasági elnök jogállásáról szóló törvény világosan fogalmaz: az államfő a megbízatásának megszűnését követően 30 napon belül köteles vagyonbevallást tenni.

Schmitt Pál eltitkolt kegyelmeiről dönt a bíróság

Jogerős ítéletet hozhat kedden a Fővárosi Ítélőtábla az [origo] és a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közötti perben. A KEH nem adta ki azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderül, kiknek adott kegyelmet Schmitt Pál - azóta lemondott - államfő. A TASZ segítségével pert indítottunk a kegyelmi döntések nyilvánosságáért, amelyet első fokon megnyertünk. Az ügybe azóta egy furcsa fordulattal az adatvédelmi hatóság is beleszólt, és a KEH pártját fogta.

Pert nyert az [origo] Schmitt Pál hivatala ellen

Az államfő hivatala nem titkolhatja, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök milyen ügyekben adott kegyelmet elítélteknek - mondta ki a Fővárosi Bíróság hétfőn első fokon. A per az [origo] kezdeményezésére indult, miután az államfő hivatala kétszer is elutasította erre vonatkozó kérésünket, de a bíróság szerint ez az információ közérdekű adat.

Schmittnek is kötelező lesz leadnia vagyonnyilatkozatot

Többek között egységessé válnak a köztársasági elnökre és hivatalára vonatkozó szabályok, és a volt miniszterelnökök többletjuttatása is megszűnik, csak az általános szabályok szerint lesznek jogosultak nyugellátásra.

Schmittnek is évente kell vagyonnyilatkozatot tennie

Elkészült a közigazgatási tárcánál az államfőre és hivatalára vonatkozó törvénytervezet. A koncepció szerint ezentúl a köztársasági elnöknek is évente kell vagyonnyilatkozatot tennie, illetménye pedig a képviselői alapbér harminckilencszerese.

Közzétették, mire mennyit költ Schmitt hivatala

Hét hónap után először váltak hozzáférhetővé a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közérdekű gazdálkodási adatai: Schmitt Pál hivatala 4,5 millió forintból kapott új weblapot, a Sándor-palota üzemeltetése évente 40 millióba kerül.

A tévévezér és felesége Felleginek ír beszédeket

Áfával együtt 2 187 500 forintot kap az év első öt hónapjára beszédírásra Ókovács Szilveszter Duna TV-s vezérigazgató felesége, Máthé Zsuzsa. Fellegi Tamás miniszterrel szerződtek.
Találatok: [13]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI