Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Magyar Állami Operaház (MÁO) [X]
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

„Elszámoltatás” az Operaházban: Egeret szültek a hegyek

2008. október 23-án bál volt az Operaházban, 2015. április 30-án pedig a NAV már be is jelentette, hogy folytatólagosan és jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúsítottjaként hallgatta ki Vass Lajost, az Operaház korábbi főigazgatóját és gazdasági helyettesét amiatt, hogy a bál megszervezésére irányuló szerződés másfél millió forintos – kilenc másik, meg nem jelölt szerződés miatt pedig összesen tízmilliós – kárt okozott.

Győztünk az AB előtt – nyilvánossá válhat az Operaház fantomjelentése

Az Operaház előző ciklusbeli gazdálkodásáról készített vizsgálati jelentés nyilvánosságra kerüléséért két éve indítottunk pert. Meggyőződésünk volt, hogy ha egy miniszteri biztos közpénzből egy éven át vizsgálódik, majd állítása szerint milliárdos visszaéléseket tár fel, akkor a közvéleménynek jogában áll megismernie ennek részleteit.

AB: ki kell adni az Operaház átvilágításáról szóló adatokat

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Magyar Állami Operaház átvilágításával kapcsolatos adatkérést elutasító jogerős ítéletet.

Az Alkotmánybírósághoz fordulunk az első jogerős elutasítás ellen

A Fővárosi Ítélőtábla szerint is eltitkolható az Operaház átvilágításáról készített jelentés, de nem adjuk fel. Még tavaly nyáron a nemzeti erőforrás minisztertől kértük ki az Operaház átvilágításával összefüggésben a miniszteri biztos által készített jelentést.

Ókovács kínos ellentmondásai

A vezetőknek átlag 40 százalékkal emelték a fizetését, wellness-szállodában tartanak félmilliós csapatépítést, és közben tömeges leépítést terveznek az operaházban. Az egyre zavarosabb helyzetben ma már egyenesen úgy tűnik: pénzügyileg jobban járna az operaház, ha csúszna az Erkel Színház újranyitása.

Kettős szereposztások

Augusztusi kinevezése óta négy külső tanácsadói szerződést kötött Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa. Mára - hosszú harc és a törvényes határidő sokszoros túllépése után - sikerült azt is megtudnunk, hogy mennyiért.

Operaház: Fellebbezünk a Fővárosi Bíróság abszurd döntése ellen

Jó egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Fővárosi Bíróság szerint is titkolhatja a kormányzat az operaházi visszaélésekről készített miniszteri biztosi jelentést.

Meghívó tárgyalásra: atlatszo.hu vs NEFMI

Még nyár elején kértük ki közérdekű adatként a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól az Operaház működéséről készített, sajtóhírek szerint milliárdos visszaéléseket feltáró jelentést.

Az operaházi jelentésért perlünk

Az index jó egy hónapja tudósított arról, hogy egy közel hatszáz oldalas jelentést készített az Operaház akkori miniszteri biztosa, amelyben több mint egy milliárd forintnyi visszaélésgyanús ügyet gyűjtött össze.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI