Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Magyar Honvédség [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Reagált a HM: tényleg két Falcont vettek, elvileg a honvédségnek

Az egyik Falcon 7X-et augusztus elején vásárolta a Magyar Honvédség, elvileg kisebb kötelékek szállítására, de sajtóinformációk szerint repked még egy ugyanilyen gép, amelyet a Légügyi Hatóság polgári gépként vett nyilvántartásba HA-LKX lajstromjellel, a gép tulajdonosa pedig a HM leánycége, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.

Csak bevallotta a Honvédség: egy újabb business jettel fokozták a légiszállító képességet

Miután a Zoom.hu megírta, hogy egy újabb business jettel bővült a magyar légierő, a Magyar Honvédség közleményben ismerte el a vásárlást péntek délután. Érdekes, de a közelmúltban beszerzett két Airbus A319-es és az új szerzeményhez hasonló Dassault Falcon 7x érkezéséről hosszan számolt be a honvedelem.hu, most csak azután vallották be a vásárlást, hogy azt a lap megírta.

Szép csendben megint az oroszoké lett egy állami beruházás

Nem mintha sok kérdés lett volna azzal kapcsolatban, ki lesz a befutó a Magyar Honvédség június végén meghirdetett újabb – öt hét alatt, magyar nyelven benyújtandó – helikopter-nagyjavítási tenderén, de a felek most már arra sem vették a fáradságot, hogy legalább egy közleményt kiadjanak róla – mint legutóbb. Az orosz állami Vertoljoti Rosszii nyerte a Honvédség 12 darab Mi-24-es harci helikopterének nagyjavítására kiírt, 70 millió eurós (nagyjából 21 milliárd forintos) pályázatot; a szerződést november 8-án írták alá.

Vadai: ki rendelte meg a Gripeneket a Fradi-stadion avatójára?

A Gripenek gyakorlórepülései iránt érdeklődött a honvédelmi miniszternél a DK alelnöke, aki elsősorban a Fradi stadionavatóján végzett repülés körülményeit firtatta.

Nincs takargatnivalója a honvédelmi tárcának

Összesen csaknem 13 milliárd forintba kerülnek 2013-ban a Magyar Honvédség külföldi szerepvállalásai – válaszolta egy képviselői írásbeli kérdésre Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Luxuslakások miniszterektől, fillérekért

Für Lajos idején hozták azt a rendeletet, amely megnyitotta a lehetőséget a honvédségi ingatlanok elidegenítésére. Ekkor a tárcavezető kabinettitkára a mostani miniszter, Hende Csaba volt.

Újabb olajaktákat hoztak nyilvánosságra

Újabb, korábban titkosított olajügyi dokumentumokat hozott nyilvánosságra a rendőrség a police.hu-n. A hét akta szervezett bűnzői körök által elkövetett csalásról, vesztegetésről, adócsalásról és pénzmosásról is szól.

Csalást rejthet a kézibeszerzés

A hadsereg igyekszik átláthatóvá tenni a kisvásárlás rendszerét. Tavaly 3,3 milliárd forint értékben, mintegy 3600 alkalommal vásárolt árut, vett igénybe szolgáltatást a Magyar Honvédség központi költségvetésének terhére, kézibeszerzéssel.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

Korrupció a HM-ben (2004-2006)

A katonai ügyészség - Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán - nyomozást indított a Honvédelmi Minisztériumban (HM) történt vesztegetések és más bűncselekmények gyanújával....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI