Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Malév Rt. [X]
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

Tudták, becsődöl a Malév

Több érdekes információ is nyilvánosságra került a Malév haláltusájáról, miután a Társaság a Szabadságjogokért nevű civilszervezet titkolt iratokat perelt ki a fejlesztési minisztériumtól.

Megkérdőjelezte a bíróság felkészültségét az NFM képviselője

Nem sok kellett hozzá, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogi képviselőjének arroganciája, felindultsága miatt botrányba fulladjon egy, a TASZ által indított per bírósági tárgyalása. A tét egy 27 milliós Malév-tanulmány nyilvánossága.

Itt a piros, hol a piros: Kinél van a Malév sorsáról szóló szándéknyilatkozat?

A tegnapi tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék végzésében arra kötelezte az Átlátszót, hogy igazolja, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium vagy a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos titkárságánál van a Malév továbbélésére vonatkozóan magyar állami szereplők és kínai üzletemberek által aláírt szándéknyilatkozat.

Számháború a Malév-csőd körül

Nem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba azzal kapcsolatban, hogy milyen iratot mutatott fel Budai Gyual elszámoltatási biztos, amikor a Malév felszámolásával kapcsolatos titkos záradékról beszélt a sajtó előtt. Lapértesülések szerint nem a Malév, hanem a Budapest Airport felszámolásáról szól a biztos által bemutatott szerződési részlet.

A Budapest Airporttal keverhette a Malévot Budai Gyula

Valószínűleg a Budapest Airport felszámolásáról szóló szerződésoldalt mutatott be a sajtó képviselőinek még február elején Budai Gyula, amikor a Malév felszámolása miatti állami fizetési kötelezettségről beszélt.

Bepereljük az elszámoltatási kormánybiztost: Budai titkolja a ferihegyi szerződéseket

Az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztosság szerint ezermilliárd forintos kárt okoztak a korábbi kormányzatok által kötött, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel kapcsolatos szerződések.

Az utasok jól is járhatnak a Malév-csőddel

A Wizz Air vezérigazgatója, Váradi József szerint Oszkó Péter igazgatósági tagként nem súgott a cégnek Malév-ügyben.

Oszkó: a Malév az Orbán-kormány kudarca

A volt pénzügyminiszter szerint lehetne új befektetőt találni a légitársaság megmentésére. Úgy véli: ők nem hibáztak a visszaállamosításkor.

WikiLeaks: Putyinék alá tartozott az egész Malév

Egy titkos minősítésű friss WikiLeaks távirat szerint 2009 februárjában az amerikai diplomaták számára kiderült, hogy a látszattal ellentétben a Malév-részvények többségét nem magyar magánszemélyek, hanem teljes egészében a moszkvai központú Vnyesekonombank birtokolja. Az amerikaiak gyanúja szerint a magyarok látszólagos bevonásával akarták kijátszani az oroszok a nemzeti légitársaságokra vonatkozó uniós szabályokat.

Tízmilliárdokat költ a Malév közbeszerzés nélkül

Tavaly február óta ismét az állam a légitársaság többségi tulajdonosa. Logikus lenne, hogy a vállalat, amely csak tavaly 93 milliárdot költött dologi kiadásokra, és amely 2007-től a múlt év végéig legalább 300 millió eurós állami támogatást kapott, közbeszerzés-köteles legyen.
Találatok: [20]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Kaszinóváros - Sukoró

Kaszinóváros - Sukoró

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai,...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Kormányzati negyed

Kormányzati negyed

2006 decemberében döntött a kabinet a kormányzati negyed megépítéséről, az építkezés helyének pedig a Nyugati Pályaudvar mögötti területet jelölték ki. A Fidesz 2007-ben a Legfőbb Ügyészséghez...
WikiLeaks

WikiLeaks

A WikiLeaks internetes oldal 2006-ban indult, ahol a Julian Assange ausztrál ex-hacker nevével fémjelzett, és a The Sunshine Press által működtetett nemzetközi nonprofit szervezet kiszivárogtatott kormányzati...
Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

Belvárosi ingatlanpanama (VI.-VII. kerület)

A főváros VII. kerületének önkormányzata 2003-ban és 2004-ben értékesített tisztázatlan körülmények között nyolc Belső-Erzsébetvárosban található, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant....
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI