Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
MDF [X] Kapcsolódó szervezet
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>

UD-ügy: Boross jobban megérti a vádlottakat, mint a feljelentőket

Boross Péter szerint Almássy Kornél 2008-ben őszén nem volt alkalmas a párt elnöki posztjára, többek között azért, mert túl fiatal volt hozzá. Az egykori miniszterelnök és MDF-es politikust az UD Zrt.-vel összefüggő büntetőper szerdai tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tanúként hallgatták meg.

Miről egyezhetett meg az állam az UD Zrt.-vel?

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa a miniszterelnökhöz és a belügyminiszterhez fordul annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra az UD Zrt.-ügy dokumentumait, illetve a cég és az állam közötti kártérítési perben létrejött megállapodást is.

Nyolcszáz millióért bukta el a választást az MSZP

A választási törvény szerint a pártok 386 millió forintot fordíthatnak kampányuk finanszírozására.

Négy párt is törvényt szegve kampányol

Az MSZP és a Fidesz már átlépte a törvényesen engedélyezett kampányköltési limitet, és a korteskedés végére vélhetően a Jobbik és az MDF is többet költ majd az engedélyezet 386 millió forintnál – állítja a Transparency International Magyarország, a Freedom House Europe és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet által közösen jegyzett www.kepmutatas.hu.

A pártok kampányköltései

Három civil szervezet az év eleje óta figyeli a pártok kampányait.

Nem adják ki állami milliókból vásárolt ingatlanjaik adatait a pártok

Fellebbez az MSZP és az SZDSZ az ellen az ítélet ellen, amely kimondja, hogy el kell számolniuk az állami hitelként ingatlanvásárlásra kapott milliós összegekkel. A szintén az adatok közzétételére kötelezett KDNP állítja, ők meg sem kapták az írásbeli ítéletet, a Fidesz pedig nem válaszolt kérdéseinkre.

Négyszázmilliót költöttek eddig kampányra a pártok

A pártok eddig csaknem 400 millió forintot költöttek a választási kampányra - derül ki három civil szervezet adatiaból, amelyek folyamatosan nyomon követik a kampány költségeit.

Húszmillióért telefonálgatott Bokros Lajos az MDF üzenetével

Az MDF képviselőjelöltjeinek bemutatkozó videói félmillió forintba, Bokros Lajos telefonhívásai pedig húszmillióba kerültek.

Hogyan gazdálkodott a Jobbik évi 655 ezerből?

Szinte kizárólag a Jobbik került az Állami Számvevőszék célkeresztjébe, mert hosszú ideig nem hozta nyilvánosságra a párt gazdálkodásáról szóló éves jelentéseket, de ennek a kötelezettségnek pártok sora nem tesz eleget.

Csak a kisebb pártok vallanak a kampánypénzekről

Három parlamenti párt egységesen állítja, körülbelül százmillió forintból kihozták az EP-kampányt, de részleteket egyikük sem hajlandó elárulni.
Találatok: [14]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI