Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Mh 2009 Konzorcium [X]
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Így nőtt 5 milliárdról 32 milliárd forintra a Margit híd felújításának költsége

„Annyiba került, mintha egy centiméter vastagon bevonták volna arannyal” – nagyjából így él a köztudatban a Margit híd felújítása. Az bizonyos, hogy az eredetileg tervezett költség többszörösébe került a projekt, érdemben senki nem ellenőrizte, és a mai napig nem nyilvánosak azok az adatok, amelyek alapján igazolni vagy cáfolni lehetne a sokmilliárdos túlárazás gyanúját. A politikailag talajt vesztett, meggyengült integritású városháza, kezében a 30 milliárddal, ideális üzleti partnere volt a nagyétvágyú kivitelezőknek.

Forralt bor, csoki, Margit híd

Tarlós István főpolgármester páratlan stílusérzékről tanúságot téve a meghirdetetthez képest fél óra késéssel adta át a kilenc hónapja csúszó Margit hidat, soha vissza nem térő alkalmat biztosítva a környékbeli alkeszeknek a legális közterületi alkoholfogyasztásra.

Jóri Anrás szerint a Margit híd felújításának megvalósíthatósági tanulmánya nyilvános

Az adatvédelmi biztos szerint nyilvános a Margit híd felújításának megvalósíthatósági tanulmánya, azt bárkinek joga van megismerni, így ellenőrizhető ugyanis, hogy a kérelem előkészítése és az arról való kormányzati döntés megalapozott volt-e.

Ha bárkinek kedve lesz arra, hogy betekintsen a fővárosi beruházások papírjaiba, számláiba, nyitott kapukat talál

Tarlós István szerint mostantól nem lesz szükség arra, hogy bármelyik lap pereket indítson azért, hogy szerződésekhez és kifizetési bizonylatokhoz hozzájusson. Ez igaz a Margit hídra, a metróra, a szennyvíztisztítóra, az útfelújításokra és másra.

Magánpénzek, közerkölcsök, Margit híd felújítás

A Margit hidat felújító konzorcium nem közfeladatot végez, ezért nem közérdekű adatok a beruházás részletes pénzügyi adatai, döntött a bíróság első fokon az Index által kezdeményezett Margit híd-perben. A döntés szerint a fővárosi önkormányzathoz kellett volna fordulnunk, ha az olvasókat tájékoztatni akarjuk arról, mire megy el 24 milliárd forintnyi közpénz, ami félig-meddig már magánpénzzé transzformálódott.

Első fokon elvesztette az Index a Margit híd-pert

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn tárgyalta az Index keresetét, amelyben a Margit híd-felújítás részletes adatainak a nyilvánosságra hozatalát akarjuk elérni. A bíróság az első napon elutasította első fokon keresetet, az ítélet szerint a konzorcium nem közfeladatot végez, így nem minősülnek közérdekű adatoknak a birtokukban levő információk.

Hétfőn kezdődik a Margit híd-per

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn tárgyalja az Index keresetét, amelyben a Margit híd-felújítás részletes adatainak a nyilvánosságra hozatalát akarjuk elérni. Álláspontunk egyszerű: a beruházást közpénzből finanszírozza a főváros, ezért az adatok közérdekűek.

Margit híd: dilemma előtt a főváros

Nehéz döntés vár a fővárosi közgyűlésre a Margit híddal kapcsolatban a csütörtöki ülésen.

Margit híd: plusz négy hónap és egymillárd forint

A birtokunkba került az a levél, amelyben a Margit híd felújításának kivitelezője benyújtja a négy hónapos csúszás miatt keletkezett 740 milliós költségtérítési igényét.

Perre megyünk a Margit híd számláiért

Mivel a Margit híd felújításának kivitelezője, az Mh 2009 Konzorcium az előírt 15 napon belül nem válaszolt hivatalos adatigénylésünkre, az Index képviseletében a Társaság a Szabadságjogokért jövő héten benyújtja a keresetet a konzorcium ellen a kért adatok nyilvánosságra hozataláért.
Találatok: [11]  Oldalak:   1 2   >  >>

Akták

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

Simicska-közeli cégek állami megbízásai

A Fidesz 2010-es kormányra kerülése óta a volt APEH-elnök, Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cégek - többek között az átláthatatlan tulajdonosi hátterű Közgép Zrt. - sorra nyerik a...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI