Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN Zrt.) [X]
Találatok: [34]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Ki kell adni az eddig titkolt trafikpályázati adatokat

Első fokon pert nyert az állam és a nevében eljáró Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) ellen is az a Dunakeszin trafikját elvesztő felperes, aki azt kérte: adják ki neki a vesztes pályázatának pontszámát, az elbírálók névsorát, valamint az alkalmazott pontozási szempontokat. Az ítélet nem jogerős.

Ismét egy rokon nyert

Újabb trafikot nyert Czerván György államtitkár vejének családja, miközben Galbács Ferenc már rendelkezik a törvény által maximálisan megengedett öt koncesszióval. Az MSZP felszólította a kormányt, hogy hozzák nyilvánosságra: összesen hányan nyertek a kormánytagok, az államtitkárok, az államtitkár-helyettesek és azok családtagjai közül jogosultságot. Az államtitkárokhoz köthető mutyik már lajstromba vehetők.

Újabb trafikot nyert az agrárállamtitkár vejének a családja

A győztes azt mondta, próba szerencse alapon pályázott, és ő lepődött meg a legjobban, hogy nyert. Czeván György veje korábban már öt trafikot nyert.

Alapvető jogot sért a trafikmutyi

Nem fordul az Alkotmánybírósághoz (Ab) a trafikpályázatok ügyében az alapvető jogok biztosa. Szabó Máté ugyanakkor megállapította, hogy a trafikok koncessziós jogának elnyerésére kiírt pályázat és a pályázati eljárás több szempontból sértette a tisztességes eljáráshoz való jogot.

Feljelentés trafik-ügyben

A kormányzat ki akarja cselezni a közérdekű adatok megismerhetőségét, ezért „menekülőre fogta", és a perek megindítása után gyorsan próbál megszabadulni a vesztes pályázati ajánlatoktól, mondta Schiffer András, az LMP társelnöke vasárnap.

A 444 is várja a vesztes trafikpályázatokat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium visszaküldi a jelentkezőknek a vesztes pályázatokat – írta múlt héten a hvg.hu. Pedig ennek épp az ellenkezőjét ígérték a pályázatok kiírásakor, vagyis azt, hogy a pályázatokat nem szolgáltatják vissza sem részben, sem egészben – írta ma az Index.

Sablonszöveggel takargatják a győztes trafikosokat

Semmi nem derül ki a trafikpályázatok elbírálásáról azokból az emlékeztetőkből, amelyeket a Nezeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tett közzé a honlapján. Erre egyébként a koncessziós törvény kötelezi őket. A dokumentumok csak az általános elbírálási szempontokat írják le, valamint azt, hogy kik pályáztak és közülük kik nyertek.

Nyilvánosak a pályázati anyagok

A nyilvánosságra tartoznak a trafikpályázatok lényegi elemei – erősítette meg a Blikk megkeresésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke.

Perelünk a trafikadatokért

A TASZ jogi képviseletével hat szervezet közérdekű adatok kiadása iránti pert indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ellen a trafik-pályázatok nyilvánossága érdekében.

Indul a gigaper a trafikpályázatok nyilvánosságáért

A Társaság a Szabadságjogokért jogi képviseletével hat szervezet, köztük az [origo] pert indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ellen a trafik-pályázatok nyilvánosságáért.
Találatok: [34]  Oldalak:   1 2 3 4   >  >>

Akták

Trafikmutyi

Trafikmutyi

A dohányzás visszaszorítása ürügyén a kormány újraszabályozta a dohánykiskereskedelmet. A trafik koncessziók odaítélése teljesen átláthatatlanul történt, a pályázatokat jelentős része kormány...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI