Megújult a K-Monitor sajtóadatbázisa. Mondd el a véleményed róla!
language

Kulcsszavak:

átláthatóság highlight_off

Intézmények:

Nemzeti Kulturális Alap (NKA) highlight_off
Találatok: [5]  Oldalak:   1

L. Simon és barátai megközelítették a másfél milliárd forintot

A Nemzeti Együttműködés kormányának egyik legsikeresebb politikusa folyton a barátainak és saját magának csorgatja a közpénzt. Egy súlyos karrier állomásainak pontjai.

Soha nem tudod meg, miért nem jutottál tovább a Cseh Tamás Programban

A fiatal, pályakezdő zenekarok állami felkarolását hirdető Cseh Tamás Programon indult el zenekarával Attila is. A selejtezőből nem jutottak tovább, nem kerültek be a 42 zenekar közé, amiket két-két millió forinttal támogat a Nemzeti Kulturális Alap. Ebben semmi rendkívüli nincs, ilyesmi rendre történik a selejtezőkön, viszont Attila kíváncsi lett volna arra, hogyan látta a zsűri, miért nem volt elég jó a produkciójuk. Ezért felhívta a programról döntő NKA zenei kollégiumát, hogy kikérje a szakmai indoklást, ami miatt nem jutottak tovább. Hátha lehet tanulni belőle valamit.

Óriási blama lett a közpénznyelő matricagyűjtő játék

Összesen 180 millió forintot adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) egy iskolásoknak kitalált matricagyűjtő programra és egy ahhoz kapcsolódó, múzeumokat népszerűsítő könyvre.

Most derült ki, ki nyerte a Múzeumok Éjszakája kommunikációs tenderét

A Múzeumok Éjszakájának kommunikációs tenderéről egy nappal a rendezvény előtt írták alá a szerződést a felek - írja a Kreatív.hu. Ráadásul ebben az ügyben is felbukkan L. Simon László kabinetfőnökének a neve.

Az ombudsman hiányosságokat lát az NKA támogatási rendszerében

A jogszabályi rendelkezések hiányosságai miatt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatási rendszerében elutasított pályázók nem kapnak tájékoztatást a döntés érdemi indokairól, és nem biztosított a jogorvoslathoz való joguk sem - tudatta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerdán.
Találatok: [5]  Oldalak:   1