Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) [X]
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Mindent megtesz az állam, hogy ne lássunk rá a pénzosztásra

Közérdekű adatokat megismerni Magyarországon embert próbáló feladat. A hivatalok addig húzzák az időt, amíg az ügyek elfelejtődnek, és a végén még pénzre is megpróbálnak lehúzni. Pedig csak annyit várnának tőlük az adófizetők és a médiában dolgozók, hogy a munkájukat végezzék. Mindez a kormány szerint egyáltalán nem probléma, aki mást mond, annak hátat fordítanak vagy rágalmazzák. Egy teljesen átlagos adatkérés végtelenbe nyúlásán mutatjuk meg, hogyan szabotálják folyamatosan a közérdekű információk nyilvánosságra kerülését.

Az elszámoltatási kormánybiztos az egyetemeket veszi célba

Budai Gyula minisztériumi vizsgálat lefolytatását kezdeményezte a felsőoktatási intézményeknél, november óta tart az ELTE gazdálkodásának ellenőrzése.

Budai Gyula talált és tovább kutat

Az elszámoltatási kormánybiztos Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának ellenőrzésére tett javaslatot.

A magyar tyúkkutatás mellett jutott pénz a filozófusoknak

Szigorítás lesz az állami kutatási támogatások feltételrendszerében - ez az egyik következménye annak a botránynak, amit az elszámoltatási biztos robbantott ki az akadémiai filozófusok öt évvel ezelőtt elnyert pályázati milliói miatt.

"Törvénytelenségek sora" - Leszámolás a tudomány magyar szentélyében?

Az igazgatói kinevezés vélelmezett politikai háttere, a feltehetően szintén politikai megfontolásból levezényelt elbocsátások után itt az új botrány az MTA Filozófiai Intézete körül.

Omninvest: az offshore cég két képviselője is tulajdonos lehet

Bár a H1N1 elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft. a közeljövőben leválik a Cipruson bejegyzett Sumpter Ltd. nevű offshore cégről, a Sumpter két képviselője tulajdonosa lesz a cégnek.

Kié a vakcinabiznisz?

Évekig firtatta a Fidesz, hogy valójában kik is állnak a legbefolyásosabb hazai oltóanyagcég mögött, ám most, hogy minden eszközük megvan ehhez a kutatáshoz, már nem annyira kíváncsiak.
Találatok: [8]  Oldalak:   1

Akták

Filozófuspályázatok

Filozófuspályázatok

2005-ben a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által kiírt pályázatokon a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Kutatóintézete három évre 70 millió 500 ezer forint vissza nem térítendő...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI