Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

Bajnai: Egy szűk érdekcsoport foglyul ejtette az államot

Bajnai Gordon szerint egy szűk, a Fidesz élvonalához közvetlenül és évtizedek óta kötődő érdekcsoport a kormányt, a parlamenti többséget, a hatóságok és az állami vállalatok jó részét, valamint a közmédiát is befolyása alá vonta, foglyul ejtette.

MagyarLeaks: Itt az FM1 titkos műsorszolgáltatási szerződése

Jelentős előnyhöz juttatta a Médiatanács a Neo FM rádió tulajdonosait, amikor 2011-ben módosította a műsorszolgáltatási szerződésüket – ez is kiderül az átlátszó.hu által megszerzett és eddig titokban tartott dokumentumból.

Felmondták a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződését

A Médiatanács a szerda délelőtti ülésén hivatalosan is napirendjére vette a Neo FM ügyét, és a hatóság felmondta a kereskedelmi rádió műsor-szolgáltatási szerződését a csaknem 750 millió forintos tartozás miatt.

Majtényi: Megmondtam, hogy ez lesz

Nyilvánvalóan jogtalan, hogy a médiahatóság nem hajlandó nyilvánosságra hozni, mennyivel csökkentette a Class FM és a Neo FM által fizetett díjat – állítja Majtényi László alkotmányjogász.

Elsumákolt díjjal hömpölyög tovább a rádióbotrány

Titokzatos módon csökkentette a médiahatóság a Class FM és a Neo FM által az államnak fizetendő díjat, pedig a rádiók ezekre az összegekre hivatkozva kapták meg a frekvenciákat a 2009-ben nemzetközi vihart is kavaró pályázaton. A hatóság csak a csökkentést ismeri el, de az adók érdekeire hivatkozva nem teszi közzé, pontosan mekkora díjat kell most fizetniük az eredetileg nagyon bőkezű ajánlatot tevő cégeknek.

Visszaszólt Majtényi a Sláger frekvenciáját megnyerő cég vezetőinek

Visszautasítja Majtényi László egykori ORTT-elnök a Sláger Rádió frekvenciáját megszerző Neo FM vezetőinek csütörtöki nyílt levelében megfogalmazott bírálatát. Majtényi azt állítja, törvénytelen pályázaton döntöttek a Sláger és a Danubius utódjáról.

A pártokra tolta a nagykövetek panaszait Bajnai

Nem a kormánnyal, hanem a pártokkal és egyes önkormányzatokkal van bajuk azoknak a nagyköveteknek, akik a múlt héten nyílt levélben fejezték ki aggodalmaikat a magyarországi befektetői klímára veszélyesnek ítélt eseményekről.

Díjcsökkentés: "nincsenek indokai a TV2-nek és az RTL Klubnak

Mindenki laposabb pénztárcával kénytelen szembenézni a válsággal, mégsem kér könnyítéseket az államtól, így semmi oka nincs a tavaly rekordbevételt elérő TV2-nek és RTL Klubnak, hogy ezt tegye - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke.

"Véletlenül sem akarom a haverjaimat odaengedni"

A médiatörvény betartatásával próbál új színt vinni az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) működésébe Majtényi László (58 éves), akinek legfőbb ambíciója az alkotmányos alapjogvédelem, a pártdelegáltakból álló testület depolitizálása és a pénzosztás átláthatóvá tétele.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI