Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Paksi Atomerőmű Rt. [X]
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Az LMP perel Paks médiaszerződéseiért

Pert indít az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ellen a Lehet Más a Politika, hogy hozzájusson a cég médiaszerződéseihez.

Az MVM 50 milliót fizetett egy lemásolt tanulmányért

A Paksi Atomerőmű bővítése miatt megrendelt tanulmányok közül kettő szinte teljesen megegyezik egymással. A vélhetően másolt tanulmányt egy olyan cég készítette, amelynek fb-tagja volt Szász János, akit az MVM offshore-szerződései miatt is kihallgattak gyanúsítottként.

A kormány titkolja a Pakson keletkezett károk nagyságrendjét

Tíz évvel a 2003-as paksi üzemzavar után a közvélemény és a parlament még mindig nem tudja, mekkora kár keletkezett az atomerőmű történetének legsúlyosabb üzemzavara során, és ki fizette a számlát. Most sem fogja megtudni, a kormány ugyanis üzleti titokra hivatkozva sem a kár mértékéről, sem a kárrendezés mikéntjéről nem hajlandó nyilatkozni.

Sötétben akarják a pénzünket költeni

A parlament kedden megszavazta a közérdekű adatok nyilvánosságát korlátozó rendelkezést. Eddig sem volt könnyű kiszedni állami cégekből, hogy mire mennyit költenek, mostantól egy gumiszabály is védi majd őket. A közérdekű adatokért indított perekből derült ki, hogy milyen lehetőségekhez jutottak például Simicska Lajos cégei.

Részben a fogyasztókra terhelnék a paksi bővítés költségeit?

Az Energiaklub többéves jogi huzavona után megkapott az állami Magyar Villamos Művektől néhányat a Paksi Atomerőmű bővítését előkészítő tanulmányokból. Ezek egyike azt vizsgálja, miként lehetne részben a fogyasztókra terhelni a 3-4 ezer milliárdosra taksált költségeket. Az ígéret 2009-ben még az volt, hogy az MVM saját erőből, hitelből és befektetők bevonásával állja a cechet.

Az átláthatóság véd, ha nem is gyönyörködtet

Kinek és miért fontos, hogy az állami cégek ügyei nyilvánosan hozzáférhetők legyenek? Meddig kiskapuzhat a jogszabályi kötelezettségek között a Magyar Villamos Művek? Valóban előrelépést hozott az átláthatóság értelmezésében az alaptörvény?

Paks nem adja ki a botrányos tanulmányt

Az állami Paksi Atomerőmű többszöri kérés illetve per ellenére sem adja ki a számos botrányból ismert Szász Andráshoz köthető Esplanade erőműbővítést taglaló tanulmányát. Bár Kocsis István MVM-vezér időszakában 50 milliót fizettek az anyagért, a rendőrség oly összecsapottnak ítélte azt, ami már bűncselekmény.

Újabb nyilvánossági pert vesztett a Paksi Atomerőmű

Nyilvánosságra perelték azokat a szerződéseket, melyek a Paksi Atomerőmű tervezett bővítésével kapcsolatos előkészítő tanulmányok érdekében kötöttek. Az Energiaklub kitart amellett, hogy az egész projektnek a nyilvánosság előtt kell zajlania.
Találatok: [28]  Oldalak:   1 2 3   >  >>

Akták

MVM-ügyek 2005-2008

MVM-ügyek 2005-2008

Kocsis István vezérigazgatósága idején az MVM számos gyanús ügyletet kötött. Az energiavállalat e szerződések alapján nagy összegeket utalt át ismeretlen hátterű offshore cégeknek, de a szerződésben...
BKV-ügyek

BKV-ügyek

A „BKV-ügy” a 2009 nyarán kirobbant, a BKV túlzott végkielégítési, valamint a korábbi, a cég számára állítólagosan aránytalanul hátrányos szerződéskötések körüli botránysorozat, mely...
Postabank-ügy

Postabank-ügy

„A PB-sztori valójában már az 1997-es betétesi roham előtt elkezdődött, amikor a megtakarítók egy része elveszítette bizalmát, és kiváltotta postabanki betétjét. Nyilván azt látták, amit nem...
Paks II

Paks II

Magyarország és Oroszország 2014 januárjában nagy port kavaró megállapodást írt alá a paksi atomerőmű bővítéséről. A szerződést, amely szerint 2014 és 2025 között az orosz állam 10 milliard...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI