Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) [X] Kapcsolódó szervezet
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Ezt a birodalmat akarta eldugni előlünk Matolcsy

Matolcsy György és csapata mindent megpróbált, hogy kivonja az ellenőrzés alól az MNB forrásaiból létrehozott hat Pallas Athéné alapítvány és az azok által alapított öt cég működését. Volt itt egy nap alatt megszavazott „elvesztette a közvagyon jellegét” törvény, évek óta visszautasított, a végletekig elkerülni próbált közérdekű adatigénylések – de a nagy igyekezetnek, úgy tűnik, lassan vége lesz.

Kitették a vagyonukat az ablakba az MNB alapítványai

Tiszteletben tartva az Alkotmánybíróság és a Kúria döntését, nyilvánosságra hozták a gazdálkodásuk fő számait az MNB Pallas Athéné alapítványai. Az alapítványok egy közleményben elküldték, hogy mekkora vagyont kezelnek és azt miben tartják, a jogszabály szerint megismerhető, közadatnak minősülő anyagokat pedig ígéretük szerint a honlapjukon teszik közzé. A most nyilvánosságra hozott gazdálkodási adatok alapján

Semmi konkrétumot nem árul el az MNB az elköltött 62 milliárdról

A korábbi közel 200 milliárd forinton túl újabb 62 milliárd forintot önt a Magyar Nemzeti Bank a saját maga által létrehozott alapítványokba – írta meg a legfrissebb HVG. A jegybank közleményben magyarázza, hogy mire is kell a pénz, de nem árul el semmit.

Matolcsy oktat, buktat és levelet ír

A bankok szénája már sehogy sem áll, Matolcsy György MNB-je a 330 forintos euró felé vezeti az országot, s miközben az Alibaba rekordot rekordra halmozott a New York-i tőzsdén, addig a mi fitneszgurunk, Schobert Norbi cégének nyilvános részvényértékesítése - egyelőre - megakadt a Matolcsy által irányított felügyelet ellenállásán. Ez történt a héten a gazdaságban.

MATOLCSY ELÁRULTA: SAJÁT KÖZGÁZKÉPZÉST ÉPÍT AZ MNB 200 MILLIÁRDBÓL

A jegybank saját közgazdasági képzéseket indít, amik nem a bukott neoliberális tanokat hirdetik, mondta a Vs.hu-nak Matolcsy György elnök. Beszélt arról is, miért kell irodaház és kastély az MNB-nek, ki fizeti ezeket a beruházásokat, és miért nem inkább nyugdíjra és egészségügyre költik a pénzt.
Találatok: [5]  Oldalak:   1

Akták

MNB alapítványok

MNB alapítványok

A Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank 266 milliárd forint közpénzt juttatott az általa létrehozott Pallas Athéné alapítványoknak. Az alapítványok mintegy 197 milliárd forintot állampapírokba...
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI