Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Személyek:
Schmitt Pál [X]

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. –) a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968, 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus, 1983 és 2010 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, majd elnöke, 1995 és 1999 között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, 2010 és 2012 között Magyarország köztársasági elnöke.

2012-ben nagy vihart kavaró plágiumügybe keveredett, amikor a HVG hetilap kiderítette, hogy kisdoktori disszertációja majdnem teljes egészében más szerzők műveinek szó szerinti fordítása. Március 29-én a Semmelweis Egyetem szenátusa visszavonta doktori címét, április 2-án lemondott államfői tisztségéről, megtartva a volt államfőknek járó, nagy összegű életjáradékot. Schmitt továbbá az egyetlen olyan magyar köztársasági elnök, aki hivatali ideje alatt egyetlenegy törvényt sem küldött vissza a parlamentnek és egy törvény esetében sem kért előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>

AMI JÁR, AZ JÁR - ÍGY HALMOZZA A CÍMEKKEL JÁRÓ FORINTOKAT SCHMITT PÁL

Csütörtökön Schmitt Pál volt köztársasági elnököt választották maguk közé a nemzet sportolói, információink szerint 6:2 arányban nyert Magyar Zoltánnal szemben. Schmitt ezzel újabb jövedelemre tehet szert.

Schmitt Pál nem viheti magával új lakásába a drága zongoráját

Egyelőre még a Köztársasági Elnöki Hivatal sem tudja, mikor és hova fog költözni Schmitt Pál, akinek 150 millió forintból keresnek új otthont. A választásnál biztonsági és családi szempontokat is mérlegelnek. Az azonban biztos, hogy Schmitt nem viheti magával azokat a szőnyegeket, függönyöket és a 2,5 millió forintos zongorát, amit megválasztása után vásároltatott az állammal.

Fittyet hány rá Schmitt, hogy közpénzből kap lakást

A bukott államfő korábbi munkatársa szerint nem közérdekű adat, ezért továbbra sem árulják el, hogy Schmitt Pál volt államfő mikor költözik ki a Béla király úti államfői rezidenciából, és hogy igényel-e állami fenntartású lakást.

Nem vizsgálják Schmitt vagyonát

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága - elutasítva a Blikk kezdeményezését - úgy döntött, nem indít vagyonnyilatkozati eljárást Schmitt Pál volt köztársasági elnök ellen.

Hihetetlen! Schmitt nem nyilatkozott a vagyonáról

Schmitt Pál (69) elmulasztott vagyonnyilatkozatot tenni, noha törvény kötelezi rá! A köztársasági elnök jogállásáról szóló törvény világosan fogalmaz: az államfő a megbízatásának megszűnését követően 30 napon belül köteles vagyonbevallást tenni.

867 ezer forintba került a Schmitt-jelentés

867 ezer 340 forint költség merült fel a Schmitt Pál köztársasági elnök „úgynevezett kisdoktori értekezését értékelő” Tényfeltáró Bizottság működésével összefüggésben a Semmelweis Egyetemen.

Nem Schmittnek fizetnek a bérlők

A volt köztársasági elnök vagyonnyilatkozatában nincs feltüntetve lakáskiadásból származó bevétel, holott egy villáját egy diplomatacsalád bérli. Schmitt Pál hivatalvezetője szerint az ingatlan felerészt Schmitt feleségéé, így a hasznosításából származó bevétel után ő adózott, és ő is vallotta be a jövedelmet.

Kiss Norbert: Schmitt Pál nem titkolt el lakóingatlanból származó bevételt

Kiss Norbert szerint nem igaz, hogy Schmitt Pál lemondott államfő eltitkolta volna a fele részben tulajdonát képező lakóingatlanból származó bevételt.

Titkos Orbán diplomamunkája

Nem adják ki az egyetemek a politikusok évekkel-évtizedekkel ezelőtt írt diplomamunkáit, ezt a gyakorlatot Péterfalvi Attila is szentesítette.

Schmitt nincs egyedül: kamu doktorik, megvásárolt nyelvvizsgák

A Schmitt Pál doktori disszertációja körül kirobbant plágiumbotrány nem az első a magyar politikai életben. Zavaros életrajzok, megvásárolt nyelvvizsgák, alaptalanul feltüntetett doktori címek eddig is fel-felbukkantak.
Találatok: [12]  Oldalak:   1 2   >  >>
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI