Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Strategopolis Kft. [X]
Találatok: [9]  Oldalak:   1

A hamisítás rutinja

Egy ártalmatlannak indult adatigénylés kapcsán derült ki, hogy az MTVA gond nélkül átírja a múltat, már amennyiben a szerződéslistájáról van szó. Az elmúlt hetekben jutott eszükbe, hogy közel két évvel ezelőtt kötöttek egy szerződést a Strategopolis Kft-vel és most úgy csinálnak, mintha ez a tétel azóta ott lenne a rendszeresen nyilvánosságra hozott listájukban. Pedig eddig nem volt. Urbán Ágnes írása.

Tizenhét milliárd forint Gyurcsányék tanácsadóira

Míg a jelenlegi kabinet az egész ciklusra vonatkozóan összesen 3,9 milliárd forintért adott megbízást tanulmánykészítésre, közvélemény-kutatásra, illetve kommunikációs és stratégiai feladatokra, a Gyurcsány–Bajnai-kormány 2006–2010 között ennek az összegnek több mint négyszereséért, 17 milliárd forintért bízott meg külső cégeket hasonló, ám kevesebb területet lefedő feladatok elvégzésére.

Oldalanként százezerért készíttet tanulmányt a Fidesz

Oldalanként 98 ezer forintért készíttet imázs monitoring tanulmányt a Fidesz országgyűlési frakciója Giró-Szász András kormányszóvivő volt cégével.

Fidesz-közeli cégeknél landol az EMMI pénze is

Egy tavaly decemberi összesítés szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) összesen 235 millió forintért szerződött külsős munkákra. A pénz egy részét Fidesz-közeli cégek kapták, köztük a Századvég és Giró-Szász András kormányszóvivő excége. Kapott pénzt az ugyancsak kormányzati kedvenc Bell and Partners Kft., és egy Schmidt Máriához köthető közalapítvány is. Kocsis Máté volt kampányfőnökének cége is befutott az EMMI-nél.

Több tízmilliót érő papírokon ül a kormány

Egymást átfedő munkákért, megismerhetetlen dokumentumokért, áttekinthetetlen rendszerben fizetett ki az állam eddig már több mint 1 milliárd forintot a Fideszhez több szálon kötődő Századvég-csoportnak. Az [origo] birtokába jutott számlamásolatokban szerepelnek egyértelmű feladatok, például stratégiák írása, elemzések készítése, de teljesen megfoghatatlan projektmenedzsment is.

Beszámolt a Századvég megrendeléseiről a Miniszterelnökség

Írásbeli kérdésben tudakolta a miniszterelnöktől a - Demokratikus Koalícióhoz tartozó - független Baracskai József, hogy a tavaly kötött 3,1 milliárdos tanácsadói szerződés keretében melyik tárca milyen megbízásokat adott a Századvég-csoportnak. A válaszként küldött összesítésből ugyanaz derült ki, mint korábbi cikkünkből, vagyis, hogy 95 százalékban a Miniszterelnökség dolgoztatja a cégeket.

A Miniszterelnökség házi tanácsadója lett a milliárdos Századvég

Bár a fejlesztési miniszter tavasszal azzal mentegette a tárca Századvéggel kötött 3 milliárdos szerződést, hogy a cégcsoport minden minisztériumot kiszolgál majd tanácsaival, az [origo] birtokába jutott összesítések szerint a kormányközeli érdekeltség szinte csak a Miniszterelnökségnek dolgozik. Október végéig 1,1 milliárd forintért adtak orális tanácsokat és írtak stratégiákat.

Oldalanként 470 ezerért dolgozik a Századvég

Egy hároméves, hárommilliárdosra bővíthető állami keretszerződés részeként elkészült tanulmányokért a 2012-es 939,6 milliós keret 99,4 százalékát már június közepéig felvette a Századvég-cégcsoport.

59 milliót kerestek a kormány tanácsadói

Több tízmilliós nyereséggel zárták a tavalyi évet azok a Századvég-csoporthoz tartozó cégek, amelyekkel a kormány milliárdos tanácsadói szerződést kötött. Az egyik századvéges cégnél közel 60 milliót osztalék formájában ki is fizettek a tulajdonosoknak.
Találatok: [9]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI