Támogasd a K-Monitort! K-Monitor a Facebookon
K-Monitor
Ft
Az elmúlt évek becsült kárösszege.
Korrupció, Közpénz, Közbeszerzés, Kartell
Címkék
Kulcsszavak:
átláthatóság [X]
Intézmények:
Sumpter Pharmaceuticals [X]
Találatok: [7]  Oldalak:   1

Omninvest: az offshore cég két képviselője is tulajdonos lehet

Bár a H1N1 elleni vakcinát gyártó Omninvest Kft. a közeljövőben leválik a Cipruson bejegyzett Sumpter Ltd. nevű offshore cégről, a Sumpter két képviselője tulajdonosa lesz a cégnek.

Kié a vakcinabiznisz?

Évekig firtatta a Fidesz, hogy valójában kik is állnak a legbefolyásosabb hazai oltóanyagcég mögött, ám most, hogy minden eszközük megvan ehhez a kutatáshoz, már nem annyira kíváncsiak.

BM-közeli Omninvest?

A rendszerváltozás előtti Belügyminisztériumból ismerhetik egymást az Omninvest jelenlegi vezetői, többen ugyanis a kémelhárításnál dolgoztak, és 1990 utáni belügyes munkatársuk is akad.

Előző kormányok tizenöt évre bebetonozták az Omninvestet

Az Orbán- és a Medgyessy-kormány is aláírt olyan szerződést, amely több évre biztosította, hogy az Ominvest legyen a magyar kormány kizárólagos oltóanyag szállítója.

Az Omninvest-dosszié

Külföldi kézbe került a hazai oltóanyag titka, vagy magyar üzletemberek rejtőznek az Omninvest Kft. hátterében álló ciprusi cég mögött? A Heti Válasz az Omninvest-csoport aktáit áttanulmányozva utóbbit valószínűsíti.

Az Omninvest miatt ülésezik a nemzetbiztonsági bizottság

Összehívja a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottságot az Omninvest miatt, a testület fideszes elnöke, Simicskó István azt akarja megtudni, hogy milyen eszközöket vett igénybe a kormány és miket tudott meg például az Omninvest tulajdonosi összetételéről, illetve arról, hogy kikhez került az oltóanyagokért befolyt pénz.

Újabb milliárdok az Omninvestnek?

Hat-hétmilliárd forintba kerülhet az új vírus elleni oltóanyag, ha a kormány jóváhagyja a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos javaslatot. A vakcinát az állam az Omninvest Kft.-től rendelte meg - az összeg is közvetlenül hozzájuk kerülne.
Találatok: [7]  Oldalak:   1
Belépés
Regisztráció
Támogatás
Cikk beküldése
Hírlevél
Blog
Média
 
 
Tasz Transparency International CEE Trust OSI